SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Just Because: even kwijlen op deze monsterlijke BMW X7

Dat wij bij Life After Football fan zijn van BMW, is een understatement. De Duitse autofabrikant is echt on fire als het gaat om design en prestaties. Deze X7 is niet nieuw, maar wel de moeite waard om nog eens bij stil te staan.

Vorig week kwam het nieuws naar buiten dat BMW de i8 uit productie zal gaan halen. Heel verrassend is dat nieuws niet; de verkoopcijfers waren niet bijzonder. Toch was het zeker geen slechte auto. Hij zag eruit als een supersportwagen, maar reed als een Grand Tourismo. Maar het grootste probleem zat in het concept zelf: het was een auto voor petrolheads die niet reed op petrol.

En al is die verklaring logisch als algebra, toch is er iets ironisch aan. Niemand had vijftien jaar geleden kunnen denken dat een innovatieve sportwagen van BMW minder levensvatbaar zou zijn dan een reusachtige, jeep-achtige zevenzits luxemastondont die zich onderscheidt door een bizar geraffineerd interieur. Namelijk de X7, de grootste auto die BMW momenteel in zijn line-up heeft. De auto is meer dan 5 meter lang en twee meter breed. Voor wie dat nog niet genoeg is, is er ook een verlengde versie. 

En by god, wat een beest is dit!

Lees ook: Dit is de geweldige nieuwe BMW 2-serie

De BMW X7 werd in 2018 gepresenteerd al was hij aanvankelijk voor veel eerder gepland – de krediet crisis van 2008 gooide roet in het eten. Maar toen de auto eenmaal op de markt kwam, kreeg hij ook meteen alle moderne rij-assistent-systemen mee. Active Cruise Control met Stop & Go functie, Steering and Lane Control Assistant, Lane Change Warning, Lane Departure Warning, Lane Keeping Assistant en actieve bescherming tegen zijdelingse aanrijdingen, Avoidance Assistance, Crossing Traffic Warning, Priority Warning en Wrong-Way Warning. De nieuwe generatie van de BMW Head-Up Display. Parking Assistant met achteruitrijcamera en Reversing Assistant is standaard.

BMW X7: de specs

Vooral de specs van de BMW X7 M50d klinken als een menukaart van superlatieven voor een auto van deze afmetingen.  Hij heeft een M Sport differentieel, luchtvering op zowel de voor- als de achteras en adaptieve wielophanging met elektronisch instelbare demper. De 3 liter, zescilinder-in-lijn dieselmotor levert een koppel van 760 Nm en een vermogen van 400 pk en is gekoppeld aan een 8-traps Steptronic automaat. De acceleratie van 0 naar 100 duurt slechts 5,4 seconden en de topsnelheid is begrensd op 250 kilometer per uur. Het gecombineerde verbruik is 7,0-7,4 liter per 100 km.

Maar toch is het vooral dat bizarre mooie interieur dat de show steelt. Kijk nou toch:

De BMW X7 M50d is leverbaar vanaf € 169.520. Voor meer info, zie BMW.nl