SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

BMW geeft nieuwe betekenis aan duurzame, premium mobiliteit

De nieuwste BMW 5 Serie Sedan, de BMW i5, belichaamt een revolutie in de auto-industrie: dynamischer dan ooit, een veelvoud aan digitale innovaties en voor het eerst met volledig elektrische aandrijving. De BMW i5 markeert een belangrijke stap in de richting van duurzame premium mobiliteit in het hogere middensegment. En dat in twee krachtige modellen, met verbazingwekkende actieradius en sportieve elegantie. De BMW i5 heeft het allemaal.

BMW i5

Twee varianten

De volledig elektrische BMW i5 is leverbaar in twee varianten. De BMW i5 M60 xDrive combineert een 442 kW (601 pk) sterke vierwielaandrijving met typerende M prestaties. Het systeemkoppel bedraagt tot 820 Nm met ingeschakelde M Sport Boost of M Launch Control functie. Daarmee accelereert de BMW i5 M60 in 3,8 seconden van 0 naar 100 km/h. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 230 km/h. De andere variant, de BMW i5 eDrive40 drijft een elektromotor de achterwielen aan en levert een maximaal vermogen van 250 kW (340 pk), een maximaal koppel van 430 Nm en een topsnelheid van 193 km/h. De BMW i5 eDrive50 is beschikbaar vanaf € 77.572,-, de BMW i5 M60 xDrive is beschikbaar vanaf een consumentenadvies prijs van € 108.427,-.

MAX RANGE voor vergrote actieradius

De hoogvoltage-accu met een bruikbare netto capaciteit van 81,2 kWh, samen met de efficiënte elektromotoren, de nieuwste versie van adaptieve regeneratie en een slimme toepassing van warmtepomptechnologie voor het verwarmen en koelen van het interieur zorgt voor een grote actieradius. De BMW i5 M60 xDrive heeft een WLTP actieradius van 455–516 km en de BMW i5 eDrive40 een WLTP actieradius van 477–582 km. Met de nieuwe MAX RANGE functie kan de actieradius zelfs tot en met 25 procent worden vergroot. Tevens is de hoogvoltage-accu van de BMW i5 van 10 tot 80 procent op te laden in zo’n 30 minuten.

BMW i5
BMW i5

Sportieve elegantie

Een heldere en minimalistische designtaal benadrukt de sportieve elegantie en uitstraling van de nieuwe BMW 5 Serie Sedan. De voorzijde van de nieuwe BMW 5 Serie Sedan valt op door een moderne interpretatie van de kenmerkende dubbele koplampen en de BMW nierengrille. Het atletische zijaanzicht wordt bepaald door een hoge schouderlijn, krachtige oppervlakken en twee nauwkeurig geplaatste karakterlijnen. De zwarte dorpelverbreders, verzonken portiergrepen en het nummer 5 in reliëf zijn echte blikvangers. De dynamische en langgerekte proporties komen samen in een krachtige achterzijde. Om het dynamische karakter van de nieuwe BMW 5 Serie Sedan verder te versterken zijn er het optionele M Sportpakket en het M Sportpakket Pro.

Vegan interieur

De nieuwe BMW 5 Serie Sedan biedt een ideale combinatie van BMW typerend rijplezier en een hoge mate van comfort op lange reizen. Genereuze ruimte, moderne functionaliteiten en een uitstekende geluidsisolatie voor akoestisch comfort komen samen met hoogwaardige en zorgvuldig bewerkte materialen, verfijnd vakmanschap en geavanceerde digitale services. Nieuw ontworpen sportstoelen behoren tot de standaarduitrusting. De optionele comfortstoelen bieden een brede keuze aan elektrisch bedienbare instellingsmogelijkheden. De nieuwe BMW 5 Serie Sedan is bovendien het eerste model van BMW met standaard een volledig vegan interieur. Naast dat de stoelen, het dashboard en de deurpanelen met het duurzame materiaal ‘Veganza’ zijn bekleed, is ook voor het eerst het stuurwiel hiermee uitgevoerd.

De nieuwe BMW i5 vertegenwoordigt een opwindende toekomst voor duurzame premium mobiliteit met zijn geavanceerde technologie, strakke design, comfortabele interieur en indrukwekkende elektrische prestaties. BMW blijft streven naar innovatie en duurzaamheid, en deze auto is een belangrijke mijlpaal in die reis.