SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Best of the Best: de beste koffie ter wereld

Illycaffè heeft de ‘Best of the Best’ en ‘Coffee Lovers’ Choice Award’ uitgereikt. Eerder maakte het Italiaanse familiebedrijf de finalisten al bekend voor de achtste Ernesto Illy International Coffee Award, opgedragen aan de zoon van de oprichter van het bedrijf en een pionier op het gebied van deugdzame samenwerking met telers om duurzame, hoogwaardige koffie te produceren. Negen experts beoordeelden door middel van een blinde proeverij de negen koffies van de finalisten. Uit deze test kwam Brazilië met São Mateus Agropecuaria als winnaar uit de strijd. Josè Eduardo Dominicale ontving de felbegeerde ‘Best of the Best Award’ uit handen van Andrea Illy, voorzitter van illycaffè, onder toeziend oog van de beste koffietelers ter wereld in de New York Public Library in New York.

Ernesto Illy International Coffee Award

De Ernesto Illy International Coffee Award

In de loop van dit jaar analyseerden de kwaliteitscontrole laboratoria van illycafé de beste batches van de oogst uit 2022/2023. De koffie werd beoordeeld op rijkdom en aromatische complexiteit, elegantie en balans van de smaak en intensiteit van het aroma. Het onafhankelijke panel kwam daarmee tot de volgende finalisten: Brazilië, Costa Rica, El Salvador, Ethiopië, Guatemala, Honduras, India, Nicaragua en Rwanda. Uiteindelijk ging Brazilië er dus met de eindoverwinning vandoor.

“De absolute overwinning van de Braziliaanse koffie uit de regeneratieve landbouw – blind gekozen tussen de negen beste koffies ter wereld – geeft me vreugde. Inderdaad, de geschiedenis van de Ernesto Illy Award begon in Brazilië in 1991 en dit bevestigt dat de beloningen die illycaffè heeft ontvangen voor de transformatie van Brazilië van een leider in kwantiteit naar een leider in kwaliteit welverdiend zijn,” zegt Andrea Illy.

Ernesto Illy International Coffee Award
Ernesto Illy International Coffee Award

Coffee Lovers’ Choice

Naast de prijs vanuit de experts, is er ook één vanuit de consument: de ”Coffee Lovers’ Choice”-award. In de weken voorafgaand aan het evenement zijn er door een panel van consumenten blinde smaaktesten uitgevoerd van de koffiemonsters in illy cafés in Triëst, Milaan, Parijs, Londen, Sao Paolo en New York. De consument bekroonde Guatemala’s Finca Danilandia di Luis Arimany Mondonico met de Coffee Lovers’ Choice Award.