SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Audi en Bayern München presenteren The Culture Drive

De samenwerking tussen Audi en Bayern München heeft een nieuwe impuls gekregen. Allereerst werd het volledige wagenpark van FC Bayern München elektrisch. De voetbalclub en het automerk werken zo samen aan een duurzamere toekomst in de stad. Dit met als doel om de inwoners van München te inspireren en positief te beïnvloeden. Een inspirerende citytrip is het gevolg!

Winnaars

De sterren van FC Bayern zijn winnaars. Vorig seizoen werd de ‘Treble’ gewonnen. Maar ook zijn zij inwoners van München. Door middel van goede ideeën en daden en progressief denken, zullen toekomstige generaties een wereld erven die moeite waard is om in te leven. Zonder zulke progressief denkende mensen met een toekomstgerichte mentaliteit zou München ook niet zijn wat het is. Daarom hebben Audi en Bayern München de ‘The Culture Drive’ in het leven geroepen. Enkele spelers (Leroy Sané, Corentin Tolisso, Joshua Kimmich, Benjamin Pavard, Alphonso Davies, Leon Goretzka en Lucas Hernández ) bezochten een aantal creatieve mensen uit München. Dit om inzicht te krijgen in hun creativiteit en invloed op de stad. Ze hebben ons vooral één ding bevestigd: de toekomst is niet iets waarover enkel vandaag wordt nagedacht. Het is een gemoedstoestand die hen helpt elke dag nieuwe, goede ideeën te ontwikkelen. De toekomst is een houding.

Bellevue di Monaco

In The Culture Drive gaan Benjamin Pavard, Alphonso Davies en Joshua Kimmich op bezoek bij Bellevue di Monaco. Dit woon- en cultureel centrum stelt vluchtelingen en asielzoekers in staat deel uit te maken van de gemeenschap van München. En dus maakt het van ‘buitenlanders’ juist medelanders. De sociale coöperatie werd opgericht door Till Hofmann en Grisi Ganzer. Het doel: de cohesie van München te versterken en zo de stad een kosmopolitische verfijning te geven door middel van diversiteit. Zij regelen tijdelijke huisvesting voor vluchtelingen, taalcursussen en lessen over het begrijpen van de lokale cultuur. Maar ook sportprogramma’s om de interculturele uitwisseling tussen de inwoners van München en potentiële burgers te versterken. Allemaal geweldige initiatieven.

Klik hier om de video te bekijken.

 

Container Collective

De aanvallers Serge Gnabry, Thomas Müller en Leroy Sané bezoeken het Container Collective van München. Hier krijgen jonge, creatieven uit München de ruimte die ze nodig hebben om hun creatieve talenten op de lange termijn te ontwikkelen. Het project, ontwikkeld door Robinson en Neville Kuhlmann, geeft de jongeren moed en hulp om zicht te ontwikkelen. Het Container Collective bestaat uit 27 afgedankte en verbouwde zeecontainers. En hierin is een broeinest van creativiteit gecreëerd met ‘bedrijfsruimtes’, cafés, bars, werkplaatsen, een tattooshop, studio’s, schrijfkamers, een grafische ontwerpstudio, tentoonstellingsruimte en zelfs een heus radiostation. Een collectief van gemotiveerde individualisten kunnen zowel hun eigen projecten nastreven als samenwerken met elkaar. De huren zijn laag en de druk om zich over te geven aan het commerciële heden en ‘morgen’ te vergeten is navenant klein. Dit is goed voor München en in combinatie met koffie, cake en heerlijke drankjes een geweldige ervaring voor alle stadsbewoners.

Klik hier om de video te bekijken.

 

Pinakothek der Moderne 

De laatste stop brengt Leon Goretzka, Corentin Tolisso en Lucas Hernández naar Pinakothek der Moderne. Dit is München’s museum voor moderne kunst. De spelers ervaren hier de invloed van design op de wereldgeschiedenis. Ze krijgen van Audi-ontwerper Jason Battersby inzicht hoe design de wereld in de loop van de afgelopen 60 jaar heeft veranderd. En het begint allemaal met een visie. Want hoe kun je met behulp van nieuwe technologie en een baanbrekend idee industrieel design zo vorm kunt geven dat het een positieve en blijvende invloed kan hebben op de wereld. Dan is het aan ons of we dit ontwerp accepteren omdat het ons dagelijks leven verfraait, vergemakkelijkt en verbetert. De Pinakothek der Moderne in München toont die ontwerpen die in het verleden kunst zijn geworden vanwege hun combinatie van innovatie en esthetiek, juist omdat ze, als unieke innovaties, een nieuw tijdperk inluidden en vormden.

Klik hier om de video te bekijken.

e-tron

Jason Battersby werkt aan het Audi e-tron-programma. En het is natuurlijk zijn ambitie en die van zijn collega’s dat het ontwerp van de e-tron mensen de wens en de moed zal geven om e-mobiliteit in hun leven te integreren. En dus elektrisch te gaan rijden. Bij zowel Audi en Bayern München staat innovatie en omarmen van de toekomst hoog in het vaandel. Op het gebied van automotive én op het voetbalveld. Met The Culture Drive en het overstappen op een volledig elektrisch wagenpark, geeft Bayern München het goede voorbeeld. En dat maakt hen nog grotere winnaars dan ze al zijn. 

Je kunt de complete documentaires bekijken op www.audi.com

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!