SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

AnneKee Molenaar: ‘Als Matthijs naar het buitenland verhuist, ga ik mee …’

Annekee Molenaar

AnneKee Molenaar, 19, is misschien de dochter van ex-Ajax-speler Keje Molenaar, maar tijdens haar jeugd hield ze zich niet bijzonder bezig met voetbal.

 

Golden Boy Matthijs de Ligt

Dat veranderde toen Golden Boy Matthijs de Ligt, aanvoerder van het succesvolle Ajax-team van het seizoen 2018-2019, aan haar zijde kwam. Ver weg van het veld trok het jonge stel zich graag terug in hun nieuwe huis in Amsterdam … omdat het niet langer gemakkelijk was om met Matthijs op straat te lopen.

Je vader, Keje Molenaar, maakt je natuurlijk bekend bij Ajax. Hadden jij en Matthijs elkaar daar ontmoet?

“Nee, vanwege veel gemeenschappelijke vrienden kennen Matthijs en ik elkaar al lang. Omdat we al lang in een relatie zaten, hadden we er niet eerder over nagedacht. Toen onze relaties allebei uit gingen, stuurde Matthijs me een bericht om te zien of we een keer samen wat gingen doen en we zijn sindsdien een stel. ”

Tijdens de Golden Boy Award-ceremonie werd aangekondigd dat jullie samen zijn …

‘Dat is juist. We waren al samen vóór die tijd, maar Matthijs deelde toen de foto die daar van ons werd gemaakt op zijn Instagram. Omdat we allebei daarvoor een relatie hadden, hebben we daar aanvankelijk mee gewacht. Toen Matthijs eindelijk de foto plaatste, deed hij het bewust, zodat iedereen het tegelijkertijd wist. De reacties daarop waren heftig. Omdat Matthijs zelf niet veel deelt via sociale media, dachten zijn volgers nog steeds dat hij in zijn vorige relatie zat. Onze foto samen kwam vrij onverwacht voor hen; er waren opmerkingen als “op het moment dat hij een prijs wint, ruilt hij zijn vriendin in.” Gelukkig is het na twee weken gestopt. ”

 

HOE MEER VOLGERS JE HEBT, HOE BETER JE MOET NADENKEN OVER WAT JE DEELT OP INSTAGRAM”

Het lijkt lastig, zulke negatieve reacties?

“Door mijn modellenwerk weet ik hoe dingen werken op sociale media. Maar hoe meer volgers je hebt, hoe beter je moet nadenken over wat je deelt. Matthijs had me van tevoren gewaarschuwd over hoe mensen kunnen reageren, maar ik had nog steeds verwacht dat het minder hard zou zijn. Als Matthijs een slechte wedstrijd speelt, kan hij meteen een negatieve reactie verwachten. Gelukkig ben ik er inmiddels aan gewend geraakt en kan ik het aan. ”

Nu ben je gelukkig hier in Amsterdam, maar wat als Matthijs deze zomer naar het buitenland verhuist?

“Dan ga ik zeker mee. Na twee jaar fulltime modellenwerk te doen heb ik besloten dat ik een meer normale routine wil krijgen, dus heb ik me ingeschreven om rechten te studeren aan de UVA in Amsterdam. Niet dat ik advocaat wil worden , net zoals mijn vader en moeder, maar het is een brede studie en op die manier kan ik erachter komen wat bij mij past. Ik heb al geregeld dat ik mijn studie op afstand kan doen, wat betekent dat ik maar één keer in de acht weken in Amsterdam hoef te zijn om examens af te leggen. Naast mijn studie kan ik altijd modellenwerk blijven doen. Mijn ouders vinden het ook prima dat ik verhuis – zolang ik mijn eigen ding blijf doen en niet de hele dag wacht tot Matthijs komt thuis. Maar natuurlijk vind ik het allemaal heel spannend. ”

En dingen kunnen altijd op het laatste moment in het voetbal veranderen …

“Dat klopt, dat is ook spannend. Bij sommige spelers wordt de transfer maanden van tevoren aangekondigd, maar bij Matthijs duurt het veel langer. Gelukkig ben ik hier een beetje aan gewend vanwege mijn modellenwerk. Ik kan ook vannacht worden gebeld dat ik morgen moet verschijnen op een shoot in het buitenland. ”

Check hier ook de video die we maakten met AnneKee Molenaar en Matthijs de Ligt!

https://lifeafterfootball.eu/switch-play-matthijs-de-ligt-annekee-molenaar/

 

Voor het volledige interview met AnneKee Molenaar, koop de laatste issue van Life After Football

Meer interviews lezen?