SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Alles over de wondere wereld van geld

Money, Explained is een miniserie van Netflix die dieper ingaat op de werking van geld en financiën. De serie bestaat uit vijf afleveringen die elk een specifiek onderwerp behandelen, zoals hoe creditcards werken, hoe de Federal Reserve de economie beïnvloedt en hoe belastingen worden geheven. De serie is gepresenteerd door journalist en auteur Vox, Anna Rothschild, die de kijkers meeneemt in een heldere en toegankelijke manier van geldzaken. Rothschild legt complexe financiële begrippen uit op een manier die begrijpelijk is voor iedereen, ongeacht hun achtergrond of kennisniveau.

Alles over de wondere wereld van geld

Eén van de hoofdonderwerpen die in de serie aan bod komt, is hoe creditcards werken. Rothschild legt uit hoe creditcardmaatschappijen geld verdienen aan de rente die ze in rekening brengen op openstaande saldi, en hoe consumenten zich kunnen beschermen tegen schulden door hun uitgaven in de gaten te houden en hun limieten niet te overschrijden.

Een ander belangrijk onderwerp dat wordt behandeld, is hoe de Federal Reserve de economie beïnvloedt door het manipuleren van de rentetarieven. Rothschild legt uit hoe deze rentetarieven invloed hebben op de inflatie, de werkgelegenheid en de groei van de economie, en hoe de Federal Reserve probeert de economie in evenwicht te houden door deze tarieven aan te passen.

Money, Explained is een interessante en leerzame miniserie voor iedereen die meer wil weten over geld en financiën. De serie biedt een unieke kijk op de werking van de economie en helpt kijkers begrijpen hoe hun eigen financiën beïnvloed worden door grotere economische trends. Aanbevolen voor iedereen die meer wil weten over geld en hoe het werkt in onze maatschappij.

Ook veel voetballers gaan ook ontzettend slim om met hen geld en worden hier zelfs intensief in begeleid. Wij vroegen onze Fashion Players nominees naar hun verhaal achter hun topsalaris. Laten we hen aanraden om deze documentaire te bekijken, dan kunnen zij voortaan zelf hun geld gaan investeren.