SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Al 30 jaar kunstwerken om van te smullen!

Gewijd aan haar 30-jarige bestaan opende illycaffé 8 juni haar tentoonstelling op de Milaan Design Week, ’s werelds belangrijkste designevenement met shows en evenementen op honderden verschillende locaties in de designdistricten van de stad. Op het evenement bevonden zich enkele van de grootste namen op het gebied van design, kunst en architectuur. illy vierde het 30-jarige jubileum met de lancering van haar nieuwe boek: illy Art Collection – 30 years of Beauty. Welke zelfs binnenkort in Nederland is te verkrijgen!

illy 30 Years Of Beauty

Al bijna 90 jaar lang zet illycaffè zich in om de beste koffie ter wereld voor te schotelen. Dit gaat verder dan alleen de smaak zelf, want het drinken van een kop koffie tillen zij naar een hoger niveau. Het uiterlijk van een kopje koffie draait ook niet alleen om het zwarte goud zelf, maar ook om de uitstraling van het kopje. Door de jaren heen is illycaffè dit steeds serieuzer gaan nemen en dat resulteert dit jaar in het 30-jarige jubileum van de illy Art Collection. Een collectie van espressokopjes waar verschillende internationale kunstenaars al 30 jaar lang een creatief hoogstandje van weten te maken.  

In de tweede week van juni mocht het jubileum groots gevierd worden op de Milaan Design Week. Een event waar illycaffè beroemdheden, ontwerpers, kunstenaars en curatoren samenbracht voor de inhuldiging van illy: 30 Years of Beauty, een tentoonstelling georganiseerd door Around Gallery in Corso Venezia 6. De tentoonstelling schetst de geschiedenis van het iconische illy kopje en beschrijft de oorsprong van het creatieve proces wat leidde tot het ontwerp. Iedereen kent het iconische illy-kopje, ontworpen door Matteo Thun, dat in 1991 haar intreden maakte. Vanaf 1992 konden internationaal bekende kunstenaars hun ei kwijt in het blanco canvas om daar de meest uiteenlopende ontwerpen en verhalen op te illustreren.  

Alles omvattend boek

Belangrijke sprekers tijdens de inhuldiging waren onder meer Cristina Scocchia (CEO illycaffè), Matteo Thun (ontwerper van het illy-espressokopje), Elisabetta Illy en haar dochter Andrea Dominique Illy, Cristiana Capotondi en Greta Ferro (Italiaanse actrices) en Carlo Sestini (influencer en ondernemer). Het jubileumjaar is na deze tentoostelling zeker niet over, want er is een heus illy Art Collection – 30 years of Beauty boek uitgegeven. Mocht je niet alle ontwerpen meer herinneren, dan kun je in dit boek alle kunstwerken eens rustig terugzien en het verhaal achter het ontwerp ontdekken. Het boek, met teksten in het Engels en Nederlands, zal vanaf september in Nederland verkrijgbaar zijn in de illy e-shop en geselecteerde verkooppunten. 

Ons gloednieuwe magazine met coverster Robin van Persie is vanaf nu verkrijgbaar in onze webshop. Koop nu ISSUE #73!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.

illy 30 Years Of Beauty
illy 30 Years Of Beauty
illy 30 Years Of Beauty