SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Deyovaisio Zeefuik: ons moment van de week

Deyovaisio “Dipper” Zeefuik speelde gister met FC Groningen tegen Ajax misschien wel de wedstrijd van zijn leven. Onder andere directe tegenstander Ryan Babel had het zwaar tegen de Amsterdammer.

Ajax

Deyovaisio speelde van 2006 tot en met 2016 in de jeugdopleiding van Ajax en maakte ook zijn debuut in de hoofdmacht van de club uit Amsterdam. Hij kwam tot 6 wedstrijden in het eerste team, maar wist toch niet helemaal door te breken. Daardoor werd Zeefuik in 2018 door Ajax verhuurd aan FC Groningen, in de zomer van dat jaar nam De Trots van het Noorden hem definitief over en tekende “Dipper” een contract voor 3 jaar.

FC-Groningen – Ajax 2020

Zondag 26 januari moest de club uit het noorden het opnemen tegen de koploper van de Eredivisie. Ondanks zijn gebroken hand trok hij samen met zijn team (letterlijk) ten strijde tegen Ajax. Deyovaisio startte in de basis op zijn geliefde rechtsbackpositie, waar hij het op moest nemen tegen aanvallers met toch een behoorlijke staat van dienst. Door de vele positiewisselingen in het spel van Ajax stond hij tegenover onder andere Ryan Babel, Dusan Tadic en Quincy Promes.

Evenals de rest van zijn team ging hij er voor de volle 100% tegenaan en gooide er een aantal fantastische tackles uit.

Moment van de week

Nu we het toch over die tackles van Zeefuik hebben, onderstaande beelden sommen zijn wedstrijd perfect op:

Hij geeft alles wat hij in zich heeft en wint het duel met glans van zijn zeer ervaren tegenstander. Een tackle die puur op basis van passie en strijd gemaakt wordt, daar kan iedereen toch van genieten?

Beter dan Deyovasisio zelf kunnen we het niet beschrijven:

https://www.instagram.com/p/B7zI1IipWI8/

Aan passie ontbrak het sowieso nooit bij Deyovaisio, als hij deze stijgende lijn voortzet gaat men bij Groningen nog veel plezier aan hem beleven.

Oranje

De rechtsback speelde in verschillende jeugdteams van Oranje, van -17 tot en met -20. Wanneer de nummer 42 zijn huidige ontwikkeling doorzet, komt hij wellicht ook wel in beeld bij het grote Oranje van Ronald Koeman.

 

Heb je het vorige moment van de week gemist? Bekijk hier de grinta van Lisandro Martinez. 

 

Heb je zin om meer te lezen over de Eredivisie? Of over Oranje? Laat het ons weten via Facebook of Instagram! We horen je mening graag!