SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Word trainer van je favoriete voetbalclub!

Heb jij altijd al eens trainer willen zijn van je favoriete voetbalclub? In het videospel ‘Football Manager’ is dit mogelijk. Het spel bestaat al vele jaren en in 2014 is er zelfs de documentaire ‘An Alternative Reality: The Football Manager Documentary’ over gemaakt. Deze documentaire gaat niet alleen over het videospel, maar geeft je ook inzicht over hoe managers in het echt te werk gaan. Een goede reden voor ons om deze film, in onze rubriek DOCU DAY, voor je uit te lichten!

Check de unieke documentaire 'An Alternative Reality: The Football Manager'

De impact van Football Manager

De documentaire neemt de kijkers mee op een reis door de geschiedenis en impact van de populaire videogameserie Football Manager. De film bevat interviews met game-ontwikkelaars, professionele voetbalmanagers en gepassioneerde spelers die hun ervaringen en inzichten in het spel delen. Het spel is namelijk erg realistisch en zij vergelijken het met hun eigen ervaringen in de voetbalwereld.

De documentaire begint met het onderzoeken van de oorsprong van Football Manager en gaat terug tot het begin van de jaren negentig, toen twee broers, Paul en Oliver Collyer, het spel creëerden. Naarmate de film vordert, gaat het over op de impact die het spel heeft op de carrière van spelers. Voetballers spelen het spel namelijk maar al te graag en leren zo ook veel andere voetballers kennen. Toch vinden wij dit nog niet het allerleukste van de voetbal documentaire.

Voetbalclubs scouten talent

Het meest bijzondere is namelijk dat de film interviews bevat met echte voetbalmanagers. Over welk kaliber we het dan hebben? Onder andere Arsène Wenger en José Mourinho komen aan het woord! Zij bespreken de nauwkeurigheid van het spel en zien gelijkenissen met de uitdagingen die zij dagelijks op het voetbalveld meemaken. Daarnaast erkennen ze dat Football Manager een gigantische impact heeft op scouting. Veel clubs gebruiken namelijk de uitgebreide database van het spel om talent mee te ontdekken.

Vorige week keken wij in onze rubriek DOCU DAY naar de documentaire “Deadline Day“. Hierin zie je hoe hectisch een laatste dag van de transferperiode is. Sommige clubs willen graag op de valreep nog een speler aantrekken, maar dit is een race tegen de klok!