SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Wil jij Memphis Depay panna’s zien maken?

Heb jij vrijdagavond nog niks te doen? Let dan even op! In Rotterdam is de Red Bull Four 2 Score Nederland finale en jij kunt erbij zijn. Schitterende doelpunten, geweldige panna’s en het zien van grote voetbalsterren zoals Memphis Depay. Eén ding is zeker: je gaat je geen minuut vervelen. Wij leggen alvast uit hoe het toernooi werkt.

Memphis Depay doet mee in het Red Bull Four 2 Score toernooi

Geschreven door: Milan Verleg

Voetballers en artiesten langs de lijn

Memphis Depay vroeg zes captains om de beste teams van Nederland samen te stellen. Hierbij koos de aanvaller van Atlético Madrid voor oud-voetballers, straatvoetballers en artiesten: Edgar Davids, Orlando Engelaar, Winne, Issy Hitman, Edward van Gils en Frenna. Zij hebben allemaal hun eigen team geselecteerd en proberen coachend hun spelers naar de finale te loodsen.

De wedstrijden zijn vier tegen vier en het toernooi is opgedeeld in meerdere fases. Je begint in de groepsfase waarin elk team één keer tegen elkaar speelt. De puntentelling is hierbij hetzelfde als in de Champions League. Winnen is drie punten, terwijl gelijkspel één punt is. Heb je uiteindelijk de meeste punten? Dan ga je door naar de knockout fase. Hierin heb je tien minuten om je tegenstander te verslaan. Bij gelijkspel volgt er golden goal om te bepalen wie doorgaat. Uiteindelijk, als je alle rondes wint, beland je in de finale. Deze is vrijdagavond 9 juni te zien in Rotterdam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Memphis Depay (@memphisdepay)

Doelpunten tellen dubbel?

Er zijn ook nog een paar bijzondere regels. Eén daarvan is dat er geen keeper in het spel is. Iedereen kan de goal verdedigen, alleen je kunt natuurlijk niet je handen gebruiken. Daarnaast tellen doelpunten in de eerste en laatste minuut dubbel. Dit zorgt soms voor sensationele situaties. Stel je maar eens voor: je staat 1-0 voor en krijgt in de laatste minuut een doelpunt tegen. Dan speel je dus niet gelijk, maar verlies je meteen de wedstrijd!

Het winnende team krijgt uiteindelijk een ticket voor de World Final in Leipzig. Hier gaan ze de strijd aan met teams uit de hele wereld. Er zijn nog tickets voor Red Bull x Memphis Four 2 Score Nederland beschikbaar, maar dan moet je er wel snel bij zijn!