SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Wie zijn de rising stars op de Eredivisiebal?

Onlangs kwam het vette nieuws naar buiten dat elf talentvolle hiphop-artiesten zullen shinen op de Eredivisiebal van 2020/2021. Waar vorig jaar nog schoten werden gelost op de kunstwerken van Rembrandt is het nu de beurt aan de rising stars van muzieklabels als Top Notch en Noah’s Ark. Voor degene die ze nog niet kennen lichten we de namen even uit.

De Eredivisiebal draagt de naam ‘De Beloften’ aangezien het artiesten zijn waarvan de muzieklabels verwachten dat zij de Nederlandse hiphopscene gaan overnemen. De artiesten drukken allen hun eigen stempel op de muziekindustrie en met deze Eredivisiebal komen zij weer een stapje dichterbij het verwezenlijken van hun dromen.

ADF Samski

ADF Samski – ofwel Samir Plasschaert – ging in 2019 viraal. Met zijn eerste track “No Hook” brak hij volledig door en bereikte hij meer dan 1 miljoen views. Niet veel later tikte “No Hook 2” ook meer dan 1 miljoen views op Youtube en “No Hook 3” ging helemaal hard. Momenteel staat de track van Samir op 5,1 miljoen views! De achternaam van Samir verklapt het al een beetje, maar inderdaad. Samir is het jongere halfbroertje van Ronnie Flex. De artiesten delen dezelfde vader, maar hebben een andere moeder. Dit jaar brachten zij een track samen uit genaamd “Tot We Vallen”.

Sor

Noah’s Ark prodigy Rosario Mussendijk – beter bekend als Sor – was onderdeel van de Amsterdamse rapgroep Black Acid. Wat Sor uniek maakt is dat hij voor 75% doof is. Hij verloor zijn gehoor nadat er bij hem ernstige problemen met zijn evenwichtsorgaan werden ontdekt. In 2019 werd hem een solocontract aangeboden en deze kans pakte hij met beide handen. Al snel lanceerde hij zijn eerste EP “Phonak”, vernoemd naar zijn gehoorapparaat. Het verhaal sloeg aan en hiermee verworf hij nationale en internationale bekendheid. Dit jaar kwam hij met zijn album “Professor” met dope tracks als “niets aan doen” en “711” hard binnen. Sor wordt een grote toekomst voorspeld. 

Eredivisiebal met de 11 grootste talenten in de hiphop-industrie

Yade Lauren

De eerste van de drie vrouwen op de Eredivisiebal: Yade Lauren! Voor Yade begon het allemaal met coverfilmpjes op Youtube plaatsen. Toen haar cover van “Zeg Dat Niet” van Ronnie Flex en Lil’ Kleine door het grote publiek werd opgepakt ging het hard. In oktober 2016 ging ze samenwerken met Jonna Fraser en debuteerde ze als gastzangeres op zijn single “Langs Je Werk”. Ze is pas 21 en heeft nu al vele hits gescoord. Vorig jaar bracht de geboren Brabantse een track uit met Snelle: “Ze Kent Mij”. Dit werd een regelrechte hit en tikte op Youtube bijna de 7 miljoen views aan. 

S10

Stien (S10) den Hollander is pas 19 jaar, maar heeft al een gigantisch levensverhaal. Ze heeft in haar prille leven al veel zware dingen meegemaakt en dit heeft haar geïnspireerd om tracks te schrijven. Noah’s Ark zag potentie in de stoere chick en contracteerde haar. Door de media werden haar songs omschreven als de meest intense muziek die ooit in Nederland is verschenen. Twee jaar geleden bracht ze haar eerste album “Antipsychotica” uit. De teksten hiervan zijn geschreven op basis van de stemmen die ze in haar hoofd had en haar periode in de isolatiecel, nadat zij geprobeerd had zelfmoord te plegen. Nu, twee jaar later, gaat het wat beter met haar en wil ze kinderen met dezelfde problemen helpen. Haar nieuwste album uit 2019 “Snowsniper” waren voor veel jongeren een bron van inspiratie.

Delany

Ook Delany is een groot talent in de Nederlandse hiphopscene. Ze deed mee aan het tv-programma House of Talent en in dit programma lanceerde ze haar eerste tracks. Na dit avontuur sloot Delany zich aan bij het muzieklabel van Frenna: 777 Records. Ze ging als een speer terwijl we ons moeten bedenken dat ze lijdt aan het ME/CVS, het chronische- vermoeidheidssyndroom. Hierdoor is ze veel moe en heeft ze veel pijn. In haar eerste solotrack “Ik Voel Je” vertelt ze dan ook haar verhaal. In 2020 heeft ze al drie tracks gedropt en ze blijft doorgaan. Daarom verdient ze natuurlijk een mooi plekje op de Eredivisiebal. 

 Mensa

Eind maart tekende Mensa bij het label van Sevn Alias, 1OAK. Mensa staat bekend om zijn moves en dit is ook breeduit terug te zien in zijn clips. Tijdens het spitten van zijn lines gaat hij helemaal op in zijn tekst. Vorig jaar raakte Mensa nog flink gewond aan zijn been tijdens een clipshoot. Zijn hit “Kantel Ey” werd daarna een grote hit en ging viral met alle dansjes die iedereen op de track maakten. Hij brak definitief door met zijn track “Geen Rem” die inmiddels al meer dan 5 miljoen keer is gestreamd op Spotify.

Lucass

De 21-jarige Amsterdammer Lucass gaat hard. Op elfjarige leeftijd schreef hij al zijn eerste teksten en een jaar later nam hij zijn eerste track op. Bij Lucass is het dus een passie die al een lange tijd bezig is. In 2018 sloot hij zich aan bij de 1OAK-familie van Sevn Alias. Hij was onder andere te horen op de soundtrack van het nieuwe seizoen van Mocro Maffia. Dit jaar heeft hij zijn debuut-EP uitgebracht genaamd “2xS”. Dit album is zijn visitekaartje, want hij wilde laten zien wat hij allemaal in petto heeft. Verder maakte hij het album voor zijn buurt in Amsterdam Nieuw-West en natuurlijk voor zichzelf. Hij betreed nu alle Spotify hitlijsten en wordt al veelvuldig geviewd op YouTube. 

Eredivisiebal met de 11 grootste talenten in de hiphop-industrie

Philly Moré

Ook Philly Moré shined op de nieuwe Eredivisiebal. Net als Delany is ook Philly aangesloten bij 777 Records. Dit gebeurde allemaal in 2018, maar dit contract verdiende hij door zijn solotracks en tracks met SFB en GlowInTheDark. Uit deze samenwerkingen is Philly zijn eerste album uitgekomen genaamd “Lituatie”. In 2019 dook Philly de studio in met grootmachten Snelle (“Tranen in de Studio”) en Frenna (“Only You”). 

Caza

Deze Amsterdamse rapper schrijft niet alleen zijn eigen tracks, maar doet dat ook voor gevestigde namen als Gio en I Am Aisha. Caza – ofwel Ucahzo Hoogdorp – is vanaf zijn geboorte bezig met muziek. Met een vader met een eigen muziekstudio werd hij altijd omgeven met hiphop. Het arsenaal aan artiesten waar Caza al mee heeft samengewerkt is een lijstje waar je u tegen zegt. In 2015 ging hij met Ronnie Flex mee op zijn tournee. Verder heeft hij singles uitgebracht met Jebroer, Josylvio, Jonna Fraser en Keizer. Onlangs bracht hij zijn derde track van 2020 uit genaamd “P2”. Zijn bekendste track is wel “SLIDE” die hij opnam samen met Famke Louise.

Jack

Jack is een echt nachtdier en brak in het voorjaar van 2019 door met zijn track “Op De Weg”. De 20-jarige rapper staat onder contract bij Rotterdam Airlines en is van alle markten thuis. Niet alleen pure hiphop, ook trap en wavy beats behoren tot zijn skills. Jack is een aparte slag in het veld. Eerder gaf hij aan ’s nachts te leven en dus ’s ochtends pas om 10 uur naar bed te gaan. In het donker is Jack op zijn best en dan produceert hij de dikste tracks. Jack gaat als een komeet en prijkt daarom ook logischerwijs op de Eredivisiebal. 

Wally A$M

Oualid Oussar is sinds 2018 lid van de Noah’s Ark-familie. De geboren en getogen Hagenaar uit de Schilderswijk weet zijn buutgenoten te inspireren. Verder is Oualid erg op zichzelf gesteld. Hij richt zich op muziek en daarvoor wil hij alleen zijn, zodat zijn muziek niet een mix is van inspiraties. Oualid zat op het gymnasium en daar kwamen drugs in beeld en vervolgens ging het downhill. Jeugdzorg kwam zich ermee bemoeien en rond zijn vijftiende kwam Oualid een tijdje vast te zitten. Naast de jeugddetentie zat hij ook in een gesloten inrichting, naar eigen zeggen is hij hier mentaal verschrikkelijk sterk uitgekomen. Sindsdien kan hij zich distantiëren van domme straatdingen. In 2020 bracht Wally A$M een album samen met Cry uit genaamd “Voor Niks Komt De Zon Op”

Check hier de wekelijkse rubriek “De 11”. Met deze week: De 11 spelers met de meest bizarre contractclausules.

Volg nu onze Facebook en Instagram en blijf 24/7 op de hoogte van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle.