SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Wie wint Memphis Depay zijn voetbaltoernooi?

Vorige week was de grote finale van het Red Bull Four 2 Score toernooi. In Rotterdam streden meerdere teams, aan de hand van (oud-)voetballers, straatvoetballers en artiesten, om de felbegeerde winst. De winnaar mag Nederland vertegenwoordigen in de World Final in Leipzig later dit jaar. Het was een dag die we niet snel vergeten en we blikken er speciaal voor jou nog even op terug.

Memphis Depay daagt bekende mensen uit in Red Bull toernooi

Geschreven door: Milan Verleg

Strijd tussen muziek- en voetbalwereld

Het toernooi vond plaats onder toeziend oog van niemand minder dan international Memphis Depay en ruim 500 toeschouwers. De spits van Oranje had zes bekende captains uitgedaagd om hun beste team samen te stellen en te coachen. De aanvaller staat natuurlijk niet alleen bekend om zijn voetbalkwaliteiten, maar is ook vaak te horen achter de microfoon. Hierdoor koos hij voor een mix van captains uit de muziek- en voetbalwereld: Orlando Engelaar, Frenna, Jairzinho, Issy Hitman, Edward van Gils en Edgar Davids.

Voordat het toernooi begon kwam Memphis vol trots het speelveld opgelopen. Hij had er veel zin in en was ook zeer te spreken over het toernooi: “Ik denk dat Red Bull Four 2 Score inspiratie brengt voor zowel de jeugd als de ouderen. Goede muziek, drankjes en natuurlijk fantastisch voetbal. Dit evenement kan in de toekomst alleen maar mooier worden.”

De grote winnaar

Na vele goals en schitterende panna’s werd het tijd voor de finale. Wie deze heeft gewonnen? Het team van Edgar Davids! Dit was helemaal bijzonder, omdat Davids als enige captain, door persoonlijke redenen, niet bij het toernooi aanwezig kon zijn. Al was deze afwezigheid volgens Depay misschien wel de sleutel tot succes: “Spelers hebben soms geen coach nodig, maar vrijheid in het veld”.

Na afloop van het toernooi was het nog tijd voor artiest Frenna om te schitteren. Hij sloot de avond in stijl af en dat maakte de dag helemaal compleet. Voor bijna alle teams zit het avontuur nu erop. Het team van Edgar Davids mag alleen nog één keer laten zien hoe goed ze kunnen straatvoetballen tijdens de World Final in Leipzig. Kunnen ze ook de rest van de wereld verslaan?

Benieuwd naar de bijzondere regels van het straatvoetbaltoernooi? Kijk dan snel hier!