SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Nationale dag van lange mensen: dit zijn de langste Eredivisie-spelers

Het is de dag van de lange mensen! De perfecte dag om alle lange keepers en spelers die elke bal wegkoppen te eren. Denk bijvoorbeeld aan Andries Noppert die afgelopen wereldkampioenschap in Qatar de langste speler op het toernooi was. Maar is hij dit ook in de Eredivisie? We zetten de vijf langste Eredivisie-spelers van deze eeuw voor je op een rijtje.

Een van de grootste spelers uit de Eredivisie

Geschreven door: Milan Verleg

RKC Waalwijk-spelers steken erbovenuit

De vijfde plaats gaat naar Kevin Vink. Hij is 2,02 meter lang en speelde bijna zijn gehele carrière bij RKC Waalwijk. Hier maakte hij veel minuten in de Keuken Kampioen Divisie, maar ook op het hoogste niveau van Nederland mocht hij twee jaar spelen. Scoren deed hij hier echter niet, al lag dat waarschijnlijk niet aan zijn lengte.

Als vierde hebben we Tim Bakens. Hij is net als Vink een oud-voetballer in deze lijst, maar ook hij kon met zijn 2,02 meter niet ontbreken. Hij speelde bij meerdere clubs, maar in de Eredivisie maakte hij gebruik van zijn lengte bij De Graafschap en RKC Waalwijk. Negen jaar geleden kwam hij groots in het Nederlandse nieuws na een bijzonder doelpunt. Dit was niet vanwege een mooie kopbal, maar door een vrije trap waarbij de spits van mening was dat hij al was genomen. Check het hieronder!

Wie is de langste speler uit de Eredivisie?

Op nummer drie hebben we dan toch Andries Noppert. De keeper van SC Heerenveen was de langste op het wereldkampioenschap, maar weet hier nipt derde plek in de wacht te slepen. Dit doet hij met een lengte van 2,03 meter. Of dit hem veel helpt? Hij wist dit Eredivisie seizoen acht keer de nul te houden in maar achttien wedstrijden. Aardige cijfers voor de Nederlandse keeper die lange tijd geblesseerd was.

De zilveren medaille gaat naar Kjell Scherpen. De keeper speelde dit decennium al met FC Emmen en Ajax in de Eredivisie en deed dat dit seizoen bij Vitesse. Hier verdedigde hij zijn goal met een lengte van 2,04 meter. Nét niet genoeg voor een eerste plek, maar alsnog kijk je wel even op als de doelman voor je staat. Vandaag begint voor de jonge doelman het EK onder 21 met Jong Oranje. Wij wensen hem veel succes!

De eerste plaats gaat naar opnieuw een doelman: Kevin Gadellaa. Hij staat er een beetje oneerlijk in, omdat hij nog nooit een wedstrijd in de Eredivisie heeft gespeeld. Toch moeten we hem vernoemen. De keeper speelt bij Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie en doet dit met een lengte van 2,06 meter. Zo is hij twee centimeter groter dan de nummer twee in deze lijst en het is nu wachten op een debuut in de Eredivisie.