SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Welke voetbalclubs konden rekenen op support van The Beatles?

Het is vandaag Wereld Beatles dag en The Beatles staan natuurlijk bekend om hun geweldige popmuziek, waarmee ze jarenlang de muziekwereld veroverden. Toch hadden ze ook wel een beetje interesse in voetbal. De bandleden zijn alle vier geboren in Liverpool en daardoor hadden ze een keuze tussen twee voetbalclubs: Liverpool FC en Everton FC. Een perfecte dag om te kijken welke clubs ze allemaal supporten.

Voor welke clubs zijn The Beatles?

Liverpool FC of Everton FC?

Sommige muzikanten maken maar al te graag duidelijk welke club ze supporten, terwijl anderen het liever niet zeggen. Ze willen niet een deel van hun fans teleurstellen. Dit was bij The Beatles allebei het geval. De band bestaande uit John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr waren niet de allergrootste voetbalfans, maar drie bandleden lieten weten wat hun clubvoorkeur was.

We beginnen met John Lennon. De artiest was niet echt bezig met voetbal, maar zijn vader was dat wel. Hij was groot supporter van de rode kant van Liverpool: The Reds. Vaak maken we mee dat kinderen de clubvoorkeur van hun vader volgen en dat was hier ook het geval. John was fan van Liverpool FC, maar het boeide hem niet heel veel als de club minder presteerde.

Paul kon moeilijk kiezen

Paul McCartney heeft een bijzonder verhaal. Hij werd gezien als een Everton FC fan en was zelfs ooit gespot op de tribune tijdens de FA Cup finale in 1968 tussen West Brom en Everton. In een interview gaf hij aan waarom hij voor de The Toffees koos: “Mijn vader is geboren in Everton, mijn familie is officieel Evertonianen, dus als het neerkomt op een derbywedstrijd of een FA Cup-finale tussen de twee, zou ik Everton moeten steunen.”

Toch was de zanger ook fan van Liverpool FC. Wacht huh, hoe kan dat dan? Nou, bij een van hun optredens was Kenny Dalglish. De oud-Liverpool speler kwam daarna in gesprek met Paul McCartney en een vriendschap ontstond. Dat was het moment waarop Paul dacht: “Ik ga ze gewoon allebei supporten. Het is allemaal Liverpool en ik heb niet dat Katholiek-Protestantse gedoe.” Als het er echt op aankomt steunt hij dus de blauw kant van Liverpool, maar ook de rode kant kan zijn steun verwachten.

Zonen met een seizoenskaart

Ringo Starr was voor een hele andere club. Hij was fan van Londense club Arsenal FC. Dit kwam vooral door zijn stiefvader die uit Londen kwam. Hij nam de artiest mee naar uitwedstrijden van Arsenal FC bij Everton FC en Liverpool FC. Toch wordt er ook gezegd dat Ringo veel kennis heeft van The Reds. Zo hebben zijn beide zonen een seizoenskaart op Anfield Road.

Als laatste kijken we nog naar George Harrison. Hij wordt beschouwd als de Beatle met de minst interesse in voetbal. Of wilde hij nooit openbaar maken welke club hij support? We komen er in ieder geval voor nu niet achter. In interviews is meerderen keren gevraagd naar zijn clubvoorkeur, maar altijd zweeg hij. Helaas! We moeten het dus voor nu maar doen met de clubvoorkeuren van de andere drie Beatles.