SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Wat gebeurt er wanneer je als voetballer publiekelijk uit de kast komt?

In 2017 kwam Jake Daniels, een voetballer van Blackpool, uit de kast. Hij hoopte hiermee het taboe over homoseksualiteit in de voetbalwereld te doorbreken en een voorbeeld te zijn voor anderen. Het Engelse bedrijf Channel 4 vroeg zich af waarom het zo moeilijk is voor voetballers om uit de kast te komen. Met welke uitdagingen krijg je te maken? In onze wekelijkse rubriek DOCU DAY komen we achter het antwoord. We lichten de documentaire ‘Football’s Coming Out’ voor je uit!

Football’s Coming Out

De documentaire richt zich op voetballers uit de Premier League. Allereerst wordt je meegenomen in de route die een voetballer aflegt voordat hij het openbaar kan maken. Daarna wordt je meegenomen in hoe medespelers, pers en sponsors hierop reageren. Hierbij laat Channel 4 ook zien wat er kan gebeuren op social media. Krijg je veel steun of komen er veel haatreacties?

Voetballers aan het woord

Er komen veel voetballers en trainers uit Engeland aan het woord. Zo vertelt onder andere Matt Morton, voetballer van Bury St Edmunds, over zijn ervaringen. Een aantal jaar geleden kwam de Engelsman openlijk uit de kast. Hij geeft aan wat de reacties waren, maar ook wat voor gevoel het hem gaf. Was het bijvoorbeeld een opluchting om eindelijk aan de wereld bekend te maken wie hij echt was?

Broodnodig

Thomas Pullen werkte mee aan de documentaire vanuit Channel 4. Hij was erg blij met het resultaat: ‘In de documentaire hebben we gesproken met een reeks ongelooflijk gedurfde figuren uit de voetbalindustrie die allemaal open en bereid waren om bij te dragen aan dit broodnodige en cruciale gesprek over de vertegenwoordiging van LGBTQ+ in een van de populairste sporten ter wereld. Ik hoop oprecht dat deze documentaire een springplank kan zijn voor meer gesprekken over een onderwerp dat door velen nog steeds als taboe wordt beschouwd.’

Vorige week keken wij in onze wekelijkse rubriek DOCU DAY naar de documentaire ‘Higuita: The Way of the Scorpion‘. Hierin zie je het verhaal achter de meest legendarische redding ooit!