SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Waarom voetballers als Griezmann en Haaland een ring ontvangen

Antoine Griezmann ontving afgelopen week een bijzondere ring van zijn teamgenoot Memphis Depay. De Nederlandse aanvaller had deze ring gemaakt in samenwerking met het luxemerk TROPHY BY GASSAN, dat gespecialiseerd is in het maken van op maat gemaakte juwelen. Griezmann maakte in januari 2024 zijn 175ste doelpunt voor Atlético Madrid, en bekroonde zich als topscorer aller tijden van Los Rojiblancos. Maar waarom ontvangt de Fransman hier een ring voor?

Allereerst is het natuurlijk een bijzondere prestatie. Het vorige doelpuntenrecord bij Atlético Madrid was namelijk in handen van Luis Aragonés, die bij de club speelde tussen 1964 en 1974. Vijftig jaar na dato is dit record dus pas verbroken. 

Superbowl

Daarnaast begint er zich ook een trend te ontwikkelen. In de Verenigde Staten is het al jaren gebruikelijk om de winnaars van de NBA Finals en de Superbowl een ring te geven. Een ring is natuurlijk stijlvoller en makkelijker te dragen dan een medaille. 

Griezmann is zelf ook een groot fan van beide Amerikaanse sporten en wordt regelmatig gezien in shirts van de Kansas City Chiefs en de New York Knicks. Zo grapte hij in 2017 dat hij Atlético Madrid alleen zou verlaten voor het basketbalteam uit New York. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door TROPHY BY GASSAN (@trophybygassan)

Messi en Haaland

Griezmann is overigens niet de eerste voetballer die een op maat gemaakte ring ontving voor zijn bijzondere prestaties op het veld. Zo kreeg Erling Haaland in oktober 2023 een ring van TROPHY BY GASSAN nadat hij door het voetbalplatform 433 werd uitgeroepen tot speler van het jaar. Niet veel later ontving ook Lionel Messi acht gepersonaliseerde ringen van adidas nadat de sterspeler zijn achtste ballon d’or won. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door adidas Football (@adidasfootball)

Naar verwachting zullen zij niet de enige voetballers zijn die een ring gaan ontvangen. Wie weet krijgt de winnaar van de UEFA Champions League over een aantal jaar ook geen medaille meer, maar een speciale ring.