SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Voetballers die dit jaar voor de rechter moesten verschijnen

Sommigen voetballers worden soms ergens van beschuldigd en moeten verschijnen voor de rechter. Zo kwam afgelopen week Quincy Promes groot in het nieuws, omdat hij wordt gezien als hoofdverdachte in een drugsmokkel zaak. Hij is alleen niet de enige speler die dit jaar ergens van werd beschuldigd. Wij hebben zes spelers die voor de rechter kwamen op een rij gezet.

Voetballers die dit jaar minder goed hebben gescoordvoetballers-rechtbank-header-1940x920

Nederlanders voor de rechter

Te beginnen met Nederlander Rai Vloet. Hij speelt op het moment bij het Russische FK Oeral, maar was twee jaar geleden betrokken bij een dodelijk ongeluk van een 4-jarige jongen. De op dat moment speler van Heracles Almelo had alcohol gedronken en reed veel te hard. Eén paar weken geleden verscheen hij voor de rechtbank, waar duidelijk werd dat hij 203 kilometer per uur reed. Er was hier maar 130 kilometer per uur toegestaan, waardoor er een celstraf van 2,5 jaar werd opgelegd.

Ook Quincy Promes moest al eerder voor de rechtbank komen. Hij wordt verdacht van poging tot moord, omdat hij zijn neef tijdens een familiefeest in zijn knie zou hebben gestoken. Hiervoor moest hij op 3 maart voor de rechter komen, maar Quincy was nergens te bekennen. Dit zou namelijk, volgens de advocaat van Promes, ten kostte gaan van zijn contract bij Spartak Moskou: “Het Openbaar Ministerie wil hem aanhouden als hij naar Nederland komt en hoewel wij denken dat we snel kunnen aantonen dat dat onterecht is, loopt hij dan de kans vast te zitten voor een langere tijd. Minstens voor een aantal weken. Dan komt hij zijn verplichtingen richting Spartak niet na en dat kan hem zijn contract kosten.”

Rai Vloet in zijn tijd bij Heracles Almelo

Sterspelers beschuldigd

We gaan door naar Frankrijk waar een sterspeler van Paris Saint Germain, Achraf Hakimi, wordt beschuldigd van verkrachting. De beschuldiging komt van een 24-jarige vrouw en de Franse politie is dan ook een onderzoek gestart. De vrouw gaf aan dat het bij een ontmoeting in het huis van de Marokkaanse verdediger volledig uit de hand liep, waarna het haar lukte om te ontsnappen. Het onderzoek loopt nog steeds en volgens de advocaten van Hakimi gaat het over een ‘poging tot afpersing’.

Mason Greenwood stond bij Manchester United bekend als een van de allergrootste talenten. Toch hoor je geen voetbal gerelateerd nieuws meer over de Engelsman sinds hij werd verdacht van verkrachting, mishandeling, bedreiging en emotioneel en psychisch misbruik met zijn vriendin Harriet Robson. Hij werd vanaf toen geschorst door Manchester United, maar de aanvaller is sinds februari weer vrijgesproken. Greenwood liet toen weten opgelucht te zijn: “Ik ben blij dat deze zaak voorbij is. Ik wil mijn familie, mijn geliefden en vrienden bedanken voor de steun die ze me in deze moeilijke periode zijn blijven geven. Verder wil ik er op dit moment niets meer over zeggen.” Eén maand later werd zelfs bekend dat Mason en Harriet hun eerste kind verwachten! Nieuws dat voor veel mensen onverwachts kwam.

Greenwood was niet de enige voetballer uit Manchester die voor de rechtbank moest verschijnen. Zo kwam Manchester City-verdediger Benjamin Mendy in november zijn verhaal doen. Hij wordt door meerdere vrouwen schuldig gemaakt van verkrachting, maar ontkent alles: “Ik heb seks gehad met veel vrouwen, maar ik ben altijd meteen gestopt als een vrouw ‘nee’ zei.” Op het moment is hij nog steeds geschorst bij zijn club Manchester City en het is de vraag wat er nog gaat gebeuren.

Greenwood en Mendy speelden met hun clubs tegen elkaar

Oud-voetballer in de gevangenis

Als laatste kijken we naar een oud-voetballer. Zo staat Dani Alves bekend om zijn vele gewonnen trofeeën (44), maar kwam hij in januari voor een andere reden in het nieuws. Hij wordt namelijk beschuldigd een jonge vrouw te hebben aangerand in de toiletten van een discotheek in Barcelona. Het gevolg is dat de Braziliaan nu vastzit in de gevangenis wegens een te groot vluchtrisico. Mocht hij naar Brazilië gaan kan het Spaanse gerecht hem namelijk niet meer terug halen.