SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Voetbalkoppel Vivianne Miedema en Beth Mead geven uniek inkijkje in revalidatieproces

Het is vandaag Valentijnsdag! Een dag die is gevuld met liefde. Speciaal daarom lichten we in onze wekelijkse rubriek DOCU DAY een speciale miniserie uit: STEP BY STEP – Vivianne Miedema & Beth Mead. Hierin worden de Nederlandse aanvalster Miedema en haar vriendin Mead vijf afleveringen lang gevolgd. Beide spelers kampten met een blessure en samen probeerden ze elkaar door deze moeilijke tijd te slepen.

STEP BY STEP - Vivianne Miedema & Beth Mead

Steun

Het komt niet vaak voor dat je samen met je vriendin in hetzelfde team speelt en al helemaal niet dat je tegelijkertijd geblesseerd bent. Toch is het dan juist fijn om elkaar te hebben. In de serie zie je hoe Miedema en Mead elkaar proberen te helpen tijdens hun herstel.

De camera’s van Arsenal waren aanwezig op belangrijke momenten tijdens het traject. Zo zie je onder andere beelden vóór en na de operatie, en als ze voor het eerst weer op het trainingsveld mogen staan. Daarnaast bespreken ze met elkaar hoe je mentaal kunt omgaan met een langdurige blessure. Je kunt immers uit het niets de sport waar je van houdt niet meer beoefenen.

Kruisbandblessure

Het bijzondere van het verhaal is dat zowel Vivianne Miedema als Beth Mead te maken hadden met een kruisbandblessure. Deze blessure komt helaas erg veel voor in de voetbalwereld en al helemaal bij het damesvoetbal. De speelsters van Arsenal leggen in de serie uit hoe dit kan en onderzoeken wat er kan worden gedaan om de volgende generatie vrouwelijke spelers te helpen. Miedema vertelde aan Sky Sports dat dit onder andere het doel is van de documentaire. “Een van de redenen om deze documentaire te maken is om de toekomstige generatie minder bang te maken voor dit soort blessures.”

Ondertussen zijn Miedema en Beth weer hersteld van hun blessure en kunnen ze met een gerust hart Valentijnsdag vieren! Vorig jaar blikten wij op deze bijzondere dag terug op unieke fotoshoots met koppels. Zo kwamen onder andere Matthijs de Ligt met Annekee Molenaar en Daley Blind met Candy Rae Fleur voor onze camera.

STEP BY STEP bestaat uit vijf afleveringen en is te zien op het YouTube-kanaal van Arsenal. Check hieronder de eerste aflevering!