SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Held! Vincent Kompany spreekt z’n eigen fans toe

Sommige mannen doen alsof ze leiders zijn, andere mannen zijn leiders. Zo zijn ze geboren. Kunnen ze niks aan doen. Vincent Kompany is zo’n man.

Het is geen gemakkelijk jaar voor Anderlecht. En dat terwijl de club zo hoopvol aan deze jaargang begon. Vincent Kompany, argumenteerbaar de beste speler die de club heeft voortgebracht, kwam namelijk weer terug op het oude nest. Na jaren in de absolute wereldtop gespeeld te hebben bij Manchester City, zou hij de club bij de hand nemen. Als speler, én als trainer. En al speelde hij slechts pas een paar wedstrijden sinds zijn terugkomst op het oude nest, hij heeft tot nu toe maar weinig potten kunnen breken.

Toch werd al snel duidelijk dat hij iets teveel hooi op zijn vork had genomen. De resultaten vielen vies tegen, en al snel moest de centrale verdediger een stapje terug doen. Inmiddels is hij vooral als speler actief, en heeft hij zijn coaching-taken naast zich neergelegd. 

Lees ook: Arsenal maakt vette nieuwe collectie met Adidas

Dat heeft enig effect gehad, al gaat het nog bepaald niet van een leien dakje daar in Brussel. Gisteren werd de topper gespeeld tegen Club Brugge, en die wedstrijd ging helaas voor de heren van Kompany ook weer verloren. Dat leidde tot irritatie en ergernissen bij het thuispubliek. De keeper van Brugge werd bejegend door supporters van Anderlecht. Er wordt een stuk vuurwerk op het veld gegooid wanneer Mignolet een doeltrap wil nemen. En dat laat de 33-jarige centrumverdediger niet gebeuren. Hij schiet de doelman van Brugge te hulp.

Op de beelden is te zien hoe de aanvoerder van Anderlecht zich oprecht druk maakt en zijn eigen fans toespreekt.  Waar veel spelers zich misschien zouden verstoppen, doet Kompany dat zeker niet. Daarmee toont de Belgisch international karakter. Hulde!

Wil je meer van ons zien? Volg dan onze Facebook-pagina!