SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Vijf beste voetbalcommercials aller tijden

Elke voetbalfan kent de geweldige voetbalcommercials. Het zijn de reclames waarbij je op het puntje van je stoel gaat zitten en niet van tv-zender gaat veranderen. Grote kans dat je ze zelfs nog vaak terugkijkt. Vandaag kun je dat nog één keertje doen. Wij lichten namelijk de vijf beste voetbalcommercials allertijden speciaal voor jou uit!

Braziliaanse grootheid Ronaldo in commercial

Geschreven door: Milan Verleg

Ronaldinho in lederhosen?

In 2006 kwamen Pepsi en Bavaria met een legendarische commercial voor het WK van 2006 in Duitsland. Aangezien het in dit land was, wilden de bedrijven hier op een humoristische manier op inspelen. Dit deden ze aan de hand van de bekende Lederhosen outfits. Er werd een wedstrijd gespeeld tussen een team van Pepsi, waar werelds beste voetballers zoals Thierry Hienry, Ronaldinho en Beckham in speelden, en een team Lederhosen. Wie er uiteindelijk won? Daarvoor moet je toch echt zelf de commercial nog één keer kijken.

Ronaldo Lima mist op het vliegveld!

We gaan door met een andere commercial die was gemaakt voor een wereldkampioenschap. Ditmaal voor het WK van 2018 in Brazilië en hoe anders doe je dit dan met Braziliaanse spelers. Deze zijn in de hele commercial te zien, waarna de enige echte Ronaldo Lima op het vliegtuig de bal tussen twee paaltjes moet schieten. Dat lukt deze wereldspits toch wel? Nou, het bleek een stuk lastiger!

Lionel Messi vs Kobe Bryant

Stel je voor dat je in het vliegtuig zit. Je bent onderweg naar je stoeltje en ineens zie je daar Lionel Messi zitten. Dat is toch de droom van iedereen? In de commercial van Turkish Airlines kwam deze droom voor één jongen uit. Hij liep met een gesigneerde bal naar de sterspeler toe, maar toen bleek Kobe Bryant achter Messi te zitten. Wat doe je dan? De jongen twijfelde enorm en ondertussen deden zowel de Argentijn als de Amerikaan een poging om de jongen te overtuigen. Helaas voor beide lukten het niet. Het was de stewardess die met een heerlijk ijsje de overwinning pakte.

De droom van Guus Hiddink

Als vierde kijken we naar een commercial die gaat over bondscoach Guus Hiddink. We moeten daarvoor even terug in de tijd naar 1998. Nederland speelt in de reclame een wedstrijd tegen Duitsland en het gaat niet goed. De ene speler krijgt rood, de ander raakt geblesseerd en op een gegeven moment staat er 0-5 voor de Duitsers op het scorebord. Hiddink laat spelers warmlopen, maar ineens gebeurt iets apart. Fans uit het publiek staan op en rennen het veld op. Ze nemen de plaatsen van de Nederlands elftal spelers in. Dat kan toch nooit goed gaan? Gelukkig voor Hiddink was het allemaal maar droom. Nederland en zijn elftal zijn niet vernederd door ons buurland.

Een voetballende diefstal

We sluiten af met een echte klassieker die je ongetwijfeld kent. Al telt dat waarschijnlijk voor alle commercials in dit lijstje. Het gaat om de commercial “The Mission” van Nike, waarin grootheden uit de voetbalwereld als Luis Figo, Louis van Gaal, Guardiola en Edgar Davids schitteren. Ze hebben de missie om een gestolen bal terug te stelen. Dit proberen ze aan de hand van hun voetbalskills, maar het loopt niet helemaal soepel. Zo zijn er robotos die ze proberen af te stoppen. Of het uiteindelijk lukt? Check het hieronder!