SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Viaplay één jaar in Nederland

Viaplay is niet meer weg te denken uit de Nederlandse televisiewereld. Zo is dit weekend opnieuw weer Max Verstappen te aanschouwen in de Formule 1 en ben je met de analyses voorafgaand aan de race optimaal voorbereid op de wedstrijd. De rest van het weekend alsnog niks te doen? Er is altijd nog genoeg voetbal, zoals de Premier League en de Bundesliga op de televisie.

Op Viaplay zijn de tofste documentaires te kijken

Van 0 naar 100

1 maart 2022 was het dan eindelijk zover. Viaplay ging live in Nederland. Het van origine Zweedse mediaplatform kocht de rechten van onder andere de Formule 1 en de Engelse Premier League en maakte hiermee een flinke kickstart. Waar zij begonnen met nul abonnees en een klein pakket van sport, films en series, is het bedrijf in één jaar tijd uitgegroeid tot één van de grootmachten onder de streamingsdiensten. 365 dagen na haar lancering mag Viaplay maar liefst 1,2 miljoen subscribers faciliteren. De kersverse aanvoerder van de Nederlandse tak van Viaplay, Alexander Bastin, is duidelijk: ‘Om de markt te kunnen bedienen, moet je weten wat er in de regio speelt. We gaan nog meer lokale mensen aannemen die de markt begrijpen en herkennen waar de kansen liggen voor Viaplay. Zo was ik persoonlijk positief verrast over de kijkcijfers van de Darts sport in Nederland. Ik wist helemaal niet dat die sport hier zo populair is!’

Ready, set, sport!

Door direct uit te pakken met de koningsklassen in de racesport en voetbalindustrie, de Formule 1 en Premier League, win je natuurlijk snel terrein. ‘Door het jaar heen hebben we ons sportportofolio fantastisch mogen uitbreiden met competities als de Bundesliga en de hoofdklasse hockey van de mannen én vrouwen. Dit moeten we voortzetten en de mensen nog meer voorzien van hun favoriete sporten’, aldus Bastin. Viaplay bedient de sportliefhebbers op hun wenken met niet alleen de competitiewedstrijden, maar ook met extra materiaal in de vorm van documentaires en films. Documentaires over nationale helden als Max Verstappen en Nyck de Vries, maar ook internationale iconen van verschillende sporten zoals Arsène Wenger, Erling Haaland, Conor McGregor en Ayrton Senna.

Family time

‘Door het jaar heen is onze non-sport content enorm verbeterd en er zit nog veel meer moois in het vat. Zo zijn we as we speak bezig met de productie van de eerste Nederlandse speelfilm die rond Kerst gelanceerd zal worden. Voor volgend jaar staat er nog meer op de planning. We blijven groeien om onze klanten te kunnen blijven bedienen met leuke, nieuwe content’, vertelt de Viaplay-topman. De kracht van Viaplay is dat het hele huishouden zijn vruchten kan plukken uit het abonnement. De sportliefhebber kan zijn hart ophalen, maar ook dramaseries en heerlijke films voor op de vrijdagavond met het hele gezin, maken de streamingsdienst ideaal. ‘We zijn zeker nog niet klaar in Nederland’, sluit Bastin enthousiast af.

Op Viaplay zijn de tofste documentaires te kijken