SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Van Real Madrid naar Las Vegas

Waar voetballers vroeger vaak in een zwart gat belandde na het beëindigen van hun actieve profcarrière, zien we hen steeds vaker terug in het bedrijfsleven. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland zie je dat oud-profs gaan ondernemen of beginnen te fungeren als hoge manager bij multinationalondernemingen. Van een eigen kledinglijn met de initialen van de voetballer tot directeur van een miljoenenbedrijf. Je ziet het allemaal voorbijkomen in de rubriek: Life After Football of …

Van Real Madrid naar Las Vegas

Carrière om van te dromen

Thomas Gravesen heeft veel bereikt in zijn voetbalcarrière, maar heeft misschien een nog interessantere carrière naast het veld. Als voetballer begon Thomas zijn carrière in 1995, in Denemarken, bij Vejle BK. Hier voetbalde Thomas slechts twee volle seizoenen, waarna de Deen werd opgepikt door Hamburger SV. In het jaar 2000 wekte Thomas de interesse van Premier League club Everton. Hier speelde hij vier goede seizoenen, met maar liefst 142 wedstrijden. Hierdoor beloonde hij zichzelf met een prachtige transfer naar het Bernabéu van Real Madrid. Voor de Koninklijke speelde Thomas in een elftal met onder andere grootheden als Roberto Carlos, Zinédine Zidane, Ronaldo Lima, Raùl, Iker Casillas en David Beckham. Na één seizoen eindigde het avontuur in Spanje voor Thomas Gravesen echter al. Na een seizoen met een mooi aantal van 35 duels, vertrok Thomas richting Glasgow. Met Celtic won hij zijn enige trofee, The Scottish Championship in het seizoen ‘06/’07. In 2007/’08 speelde Thomas zijn laatste voetbal bij zijn geliefde Everton. Op zijn 33e leeftijd stopte Thomas Gravesen met voetballen. Voor Denemarken heeft hij 66 keer mogen spelen, waar hij vijf keer in scoorde. Thomas Gravesen stond in zijn voetbalcarrière bekend als de ‘mad dog’ door zijn bikkelharde tackles.

Tijdens zijn carrière kwam Thomas naast de prestaties op het veld ook vaak met andere zaken in het nieuws. Op het veld gaf Thomas alles voor het team. Naast het veld werd Thomas vaak omschreven als Joker, met pranks die af en toe niet door de beugel kunnen. Paintball guns en vuurwerk waren voor Thomas niet te gek voor zijn ‘geintjes’.

De Las Vegas-lifestyle

Thomas Gravesen is na zijn voetbalcarrière begonnen met pokeren. Dit begon als een hobby, maar speelde al snel voor heel veel geld. Niet meer dan vier jaar nadat de Deen zijn voetbalschoenen ophing verhuisde hij met zijn vrouw, het Tsjechische topmodel Kamila Persse, naar Las Vegas, waar hij tot de dag van vandaag met het pokeren zijn zakcentjes verdient. Er moet gezegd worden dat hij met hetzelfde kaartspelletje ook vele miljoenen heeft verloren. Thomas was daarentegen naast het pokeren ook begonnen met het investeren in immobiliën. Het vermogen van Thomas Gravesen wordt geschat tussen de 80 en 120 miljoen, naast zijn verliezen van toch rond de 50 miljoenen.

Zijn speelstijl, persoonlijkheid, incidenten en zijn carrière op en naast het veld maken van Thomas Gravesen een veelvoorkomend gespreksonderwerp voor verschillende tijdschriften. Toch kan je niet ontkennen dat het knap is hoe Thomas is gekomen waar hij nu is.

Meer lezen in deze rubriek? Lees de ‘Life After Football of Zlatan Ibrahimović’ hier.