SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Van der Wiel over WK-finale: ”De klap was echt groot”

Het WK in Qatar nadert zijn eind: wie schrijft er geschiedenis en kroont zich tot wereldkampioen? De hele wereld kijkt mee. Het spelen op een podium als de WK-finale is de droom van elke voetballer. We spreken met Aron Winter en Gregory van der Wiel over hun meest memorabele momenten uit een WK-finale. Van der Wiel stond zelfs in 2010 in Zuid-Afrika nog op het veld in de verloren finale tegen Spanje. Wat weet hij nog van die zenuwslopende en uiteindelijk teleurstellende finale?

Van der Wiel: ''Ik was nog niet zo ver in mijn carrière''

Wat is voor jou het meest memorabele WK-finale moment?

Aron Winter: ”Voor was het mooiste moment tijdens het WK in 78, Nederland – Argentinië. Dat schot op de paal van Rensenbrink. En dan verlies je nog zo de finale. Dat staat mij altijd nog bij.”

Gregory van der Wiel: ”Van de wedstrijd zelf weet ik niet meer zo veel inhoudelijk. Ik weet nog wel de rit naar het stadion en dat we daar stonden in een rij op het veld stonden om de volksliederen te zingen. Ik keek in het publiek en ik zag alleen maar flitsen overal. Dat was een bizar moment.”

”De verlenging is mij ook echt bijgebleven. Ik zat er zo doorheen, ook fysiek. Ik had alles gegeven en om dan nog eens 30 minuten alles te moeten geven, dat was echt een aanslag. En die goal tegen was echt een grote klap. Alles kwam er toen uit. In ieder geval bij mij. Zowel de pijn die ik had van het spelen, als van het WK dat over was en ten einde kwam op deze niet leuke manier. Je was zo dichtbij. Je begint aan een WK met als doel om te winnen, maar tegelijkertijd ben je ook realistisch. De kans is niet heel groot dat je wint. Natuurlijk hadden we een goed elftal, maar het is niet dat je daarop rekent. En naarmate het toernooi vordert,  ga je er steeds meer in geloven en denken van: ‘Hé, wacht is ffe, het kan echt hier’. En als je in de finale staat denk je: ‘klaar, we gaan hem pakken ook’. Dan is die klap wel echt groot als je zo dichtbij was om gewoon wereldkampioen te worden.”

Benieuwd wat Gregory van der Wiel en Aron Winter zeiden over druk en spanning tijdens de knock-outfase van een eindtoernooi? Lees het hier!

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom lifestyle, fashion en natuurlijk de opmerkelijke verhalen van (oud-)voetballers en hun leven naast hun carrière? Houd onze website in de gaten en zorg ervoor dat je ons volgt op Facebook en Instagram.