SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Uniek kijkje achter de schermen bij een topscheidsrechter

De KNVB Beker is weer van start en we zagen meteen een aantal verrassingen: GVVV Veenendaal, Quick Boys en Spakenburg wisten alle drie een ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie te verslaan! Komen er tijdens de eerste ronde van de beker nog meer verrassingen? Wij hopen het! Speciaal voor de start van het nieuwe bekerseizoen, lichten we in onze wekelijkse rubriek DOCU DAY de documentaire ‘Achter de schermen bij Team Kuipers’ voor je uit. Hierin wordt scheidsrechter Björn Kuipers gevolgd tijdens de bekerfinale!

Achter de schermen bij Team Kuipers

Björn Kuipers stond jaren lang bekend als één van de beste scheidsrechters van Nederland. Zo floot de arbiter onder andere op het wereldkampioenschap van 2014 en in 2016 had hij de leiding bij de bekerfinale Feyenoord – FC Utrecht. De NOS vond dit een perfect moment om de scheidsrechter uit te lichten en volgden Kuipers en zijn team één dag lang.

Wedstrijdspanning

In de documentaire vertelt Kuipers onder andere over nervorsiteit: ‘Ik voel voor elke wedstrijd spanning, maar heb daarmee weten te dealen. En waarom? Omdat ik weet dat wij een goed team hebben en elkaar vertrouwen.’ Daarnaast krijg je unieke beelden te zien van de kleedkamer, waarin Kuipers en zijn assistenten zich voorbereiden op de wedstrijd. Niemand wil immers een fout maken bij de bekerfinale.

Hoe communiceert een scheidsrechter?

Heb je ooit al willen horen hoe een scheidsrechter communiceert met zijn assistenten? Dan heb je geluk! Bij deze documentaire hoor je hoe Kuipers via een microfoontje overlegt met de grensrechters en de vierde man. Zo worden er een paar belangrijke momenten uit de wedstrijd uitgelicht, waarbij de assistenten Kuipers snel proberen te helpen. En je hoort zelfs hoe de arbiter het gesprek aangaat met spelers die het niet eens zijn met een bepaalde beslissing. Al zijn deze discussies niet altijd vriendelijk!

Vorige week keken wij in onze rubriek DOCU DAY naar de documentaire ‘Destination: European Nights‘. Hierin neemt een journalist je mee langs verschillende clubs in de Champions League. Hoe erg leeft een Europees avondje in Finland?