SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Uitgelicht: de beste voetbalbroertjes

Als je het schopt tot profvoetballer ben je bevoorrecht. Vele trainingsuren en wedstrijden zullen er aan vooraf zijn gegaan. Voor slechts enkelen is het weggelegd om er ook daadwerkelijk je brood mee te verdienen. Hoe bijzonder is het dan als je dat samen met je broer mag doen. Neem nou Frank en Ronald de Boer. Zij speelden maar liefst 317 wedstrijden samen in hetzelfde elftal. Wij selecteerden nog een aantal spraakmakende voetbalbroertjes.

Jaren geleden had je de broers Willy en René van de Kerkhof bij PSV en natuurlijk ook Phil en Gary Neville bij Manchester United. Wij zijn meer richting de 00’s en de 10’s getrokken en hebben gekeken welke voetbalbroertjes in deze periode samen speelden. Een paar supersterren hebben we uitgelicht.

Yaya & Kolo Touré

We trappen af met de gebroeders Touré, geboren in Bouaké (Ivoorkust). Yaya werd geboren in 1983 en net als bij zijn twee jaar oudere broer was al snel duidelijk dat de twee goed konden voetballen. Ze traden toe tot de jeugdopleiding van ASEC Mimosas, een van de grootste clubs uit Ivoorkust. Net als Yaya en Kolo heeft deze club meerdere wereldtoppers als Gervinho, Eboué, Zokora en de broertjes Bonaventure en Salomon Kalou opgeleid. De voetbalbroertjes gingen beiden hun eigen weg en werden uiteindelijk in 2010 bij Manchester City weer herenigd. Hier speelden zij 56 wedstrijden in hetzelfde shirt. De supporters van The Citizens scandeerden tijdens deze wedstrijden het legendarische “Kolo, Kolo, Yaya, Yaya”.

Jérôme & Kevin-Prince Boateng

De halfbroertjes Boateng hebben beiden grote clubs op hun spelerspaspoort staan. De broers hebben dezelfde vader. Zij groeiden op in Berlijn en doorliepen dus ook allebei de jeugdopleiding van Hertha BSC. Aangezien Kevin-Prince twee jaar ouder is voetbalden zij nooit samen in de jeugd, maar in het seizoen 2006-2007 werd Jérôme in de winterstop bij het eerste team gehaald. Hierdoor belandde de broertjes in hetzelfde team als onze landgenoten Dick van Burik en Ellery Cairo. In totaal speelden de broertjes Boateng vijf wedstrijden samen. Kevin-Prince besloot na jaren in de Duitse nationale jeugdelftallen te kiezen voor een interlandcarrière voor Ghana. Jérôme verkoos zijn geboorteland.

Voetbalbroertjes Alcantara

Thiago & Rafael Alcántara (Rafinha)

De voetbalbroertjes zijn de zonen van voormalig Braziliaans international Mazinho. Thiago – de oudere van de twee – is geboren in Italië toen papa Mazinho bij Lecce voetbalde. Twee jaar later was hun vader actief bij Palmeiras in Brazilië en werd zoon Rafael – beter bekend als Rafinha – geboren. In zijn jeugd zwerfde Thiago van club naar club aangezien hij met zijn vader mee reisde. Uiteindelijk kwamen hij en zijn broer Rafinha in de jeugdopleiding van FC Barcelona terecht. Hier blonken zij uit en beide spelers traden al op 18-jarige leeftijd toe tot het eerste team. De carrières van de voetbalbroertjes spreekt verder voor zich. Bij FC Barcelona kwamen de welpen uit de Alcántara-familie uiteindelijk tot zes wedstrijden waarin zij tegelijk op het veld stonden.

Voetbalbroertjes Siem en Luuk de Jong

Fotograaf: Eelco Wortman

Siem & Luuk de Jong

Onze twee coverstars van Life After Football april/mei 2018-editie. Zonen van twee top-volleyballers die op professioneel niveau actief waren in Zwitserland. Dit zorgde er ook voor dat Siem en Luuk in Aigle ter wereld kwamen, een plaatsje in het zuidwesten van Zwitserland. Na de geboorte van Luuk vertrok het gezin naar Doetinchem en hier betrokken zij al vrij snel de jeugdopleiding van De Graafschap. De droom om samen te spelen in het professionele voetbal kwam steeds dichterbij, maar vervloog toen Siem ervoor koos om op de aanbieding van Ajax in te gaan. Op 17-jarige leeftijd vertrok Siem naar de club uit de hoofdstad en Luuk verkoos na zijn periode bij FC Twente voor een buitenlands avontuur. Zo kwam hij na Gladbach bij Newcastle United terecht. Een doorslaand succes werd het niet en na het seizoen 2013/2014 vertrok Luuk naar PSV om daar zijn topvorm terug te vinden. Het toeval wil dat Newcastle United bij aanvang van het seizoen 2014/2015 juist Siem de Jong aantrok. De broers liepen elkaar mis, maar in het seizoen 2016/2017 was het dan zover. Luuk de Jong was publiekslieveling bij PSV en broer Siem kwam niet helemaal goed uit de verf in Engeland en wilde ook zijn topvorm weer bereiken. PSV kwam met een charmeoffensief en dit leidde tot een hereniging van de broertjes. In dat seizoen speelden zij maar liefst 20 wedstrijden samen.

Naast deze voetbalbroertjes zijn er nog veel meer broers die samen in hetzelfde team hebben gevoetbald. Zo heb je de broertjes Aubameyang, Götze, Hernández en de Alonso’s.

Life After Football #64 ligt nu in de winkel! Koop hier jouw exemplaar!

Volg nu onze Facebook en Instagram en blijf 24/7 op de hoogte van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle.