SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Transfernieuws: Feyenoord strikt Engelse aanwinst

Onlangs werd bekend dat Feyenoord Rotterdam een deal heeft gesloten met het Engelse kledingmerk Castore. Vanaf de zomer van 2023 is Castore de officiële kledingsponsor en merchandise partner van de Rotterdamse voetbalclub. Het relatief onbekende kledingmerk bestaat naar eigen zeggen maar om één reden: atleten beter maken. Hiervoor maken zij gebruik van geavanceerde engineering en unieke technische stoffen. Dit zorgt uiteindelijk voor hoogwaardige sportkleding en natuurlijk het kampioenschap.

Feyenoord speelt vanaf volgend seizoen met Castore op de borst

Castore in de sport

Feyenoord is de eerste Nederlandse club die een samenwerking aangaat met het Engelse kledingmerk Castore. Toch is het merk geen onbekende in de sportwereld. Zo is het merk al kledingsponsor van Bayer 04 Leverkusen, Aston Villa, Newcastle United en The Wolves. Ook in de Formule 1-wereld is het merk geen onbekende. Zo loopt onder andere Max Verstappen met veel trots in merch van Castore X Oracle Red Bull Racing. Ook publiekslieveling Lando Norris loopt met zijn team McLaren in gesponsorde kleding van het Britse merk. Door ook actief te zijn in de tennis-, cricket- en rugbywereld bieden zij voor ieder wat wils.

Win-win  

Als gevolg van de samenwerking heeft Castore de stad Rotterdam als thuisbasis aangewezen voor op het Europese vasteland. Alle Europese distributieactiviteiten van Castore zullen worden georganiseerd vanuit een gloednieuw distributiecentrum wat gebouwd is in de Waalhaven. Het distributiecentrum is een mooie drijfveer voor de Rotterdamse economie en de lokale werkgelegenheid. Niet alleen maatschappelijk is het voor beide partijen een succesvolle formule, ook op commercieel gebied slaan beiden een belangrijke slag. Met het oog op de goede prestaties in de toekomst en de rijke historie van de Rotterdammers zal deze partnership zorgen voor meer nationale en internationale zichtbaarheid voor zowel Castore als Feyenoord.  

Castore zullen voor het aankomende seizoen drie shirts moeten ontwerpen en mogelijk een vierde tenue. Of dat vierde tenue er komt is afhankelijk van de resultaten die Feyenoord behaalt in het Europees voetbal. Hoe dan ook tot en met medio 2029 is Castore verantwoordelijk voor de shirts van De Trots van Zuid.