SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Het leven van een F1-coureur én fashionicoon!

Volgende week gaat de Formule 1 eindelijk weer van start. Met dit jaar iets speciaals voor de Nederlandse fans. Er komt namelijk naast Max Verstappen met Nyck de Vries een tweede Nederlandse driver. Hiermee komt voor de coureur uit Sneek zijn ultieme droom uit: racen in de koningsklasse. We kennen Nyck allemaal als pure racer, maar wist je dat hij ook een akelig goed gevoel voor fashion heeft? In de nieuwe Viaplay documentaire “Nyck de Vries: Durf te dromen” vertelt de driver over zijn weg naar de Formule 1.

Nyck de Vries lanceert zijn eigen documentaire

Een weg met ups en downs

De 28-jarige Nederlander neemt je mee in zijn hoogte- en dieptepunten. Hij vertelt over zijn allereerste keer in een kart, maar ook over belangrijke sleutelmomenten in zijn carrière. Stel jezelf namelijk maar eens de vraag: ga je safe spelen of het risico nemen en blijven hopen op een stoeltje in de Formule 1? Het zijn lastige keuzes waar de coureur op jonge leeftijd cruciale beslissingen over moest nemen.

De Formule 1 debutant van afgelopen jaar neemt je in de serie mee achter de schermen. Zo neemt hij je mee naar zijn trainingskamp. Hij wil zich namelijk zo goed mogelijk voorbereiden op zijn eerste jaar F1. Hier vertelt de coureur over de totstandkoming van zijn contract met AlphaTauri en blikt hij vooruit op aankomend jaar. Hoe voelt het namelijk nu echt om deel uit te maken van de Red Bull-familie?

Nyck lanceert zijn eigen brand

De debutant zelf kijkt terug op een mooie tijd: “De afgelopen maanden waren een achtbaan van emoties. Het was altijd mijn droom om Formule 1 te halen en die droom is nu uitgekomen.” Hij geeft daarnaast aan dat Viaplay tijdens het gehele seizoen verhalen blijft delen tijdens de Grand Prix-weekenden en in speciale programma’s. Hij kijkt dan ook erg uit naar het nieuwe seizoen: “Ik kan niet wachten tot de lichten uitgaan.”

Naast de documentaire is Nyck ook veelal actief op social media. Iets minder dan twee weken geleden maakte de driver zijn nieuwe Instagram pagina bekend: Teamnyck . Op deze pagina post Nyck over zijn eigen brand “NYCK” en krijg je een unieke inkijk in zijn leven. Iets wat je als echte F1 fan zeker moet checken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door TeamNyck (@teamnyck)

Fashion op de grid

Daarnaast vervolgt de coureur het pad van Max Verstappen en vele andere drivers: een eigen kledinglijn. Dit doet hij samen met zijn manager en zus, waarbij hij ook de hulp krijgt van Eric Bijlsma, één van de oprichters van het merk Scotch & Soda. Het is nog niet bekend wanneer de kledinglijn officieel wordt gelanceerd. Wel gaf de Vries aan dat het niet een manier is om winst binnen te slepen: “Het is meer iets van mij aan de fans waarmee je gewoon een verbintenis hebt. Ik denk dat dat mooi en belangrijk is.”

Het wordt niet de eerste keer dat de Nederlander gaat werken in de modewereld. Vorig jaar werd hij ambassadeur van Atelier Munro’s. Hier kreeg de 28-jarige een eigen collectie die goed aansluit bij het leven van de coureur: kleding voor de reizende man. De campagne werd geschoten in het zuiden van Frankrijk, dichtbij Nyck’s woonplaats Monaco, en het werd een fotoshoot om nooit te vergeten. Nyck koos ervoor om een keer niet te rijden in de snelste auto’s ter wereld, maar in een gerenoveerde Mini Moke uit 1987. Dit leverde geweldige foto’s op!

Nyck geniet in zijn Mini Moke

Met de start van het nieuwe F1 seizoen volgende week is deze documentaire een ideale warming-up. Hij is vanaf deze week te zien op Viaplay dus check hem snel!

Vorige week bespraken we in de Dive into Archive-rubriek “Welcome to Wrexham”. Deze documentaire vertelt het verhaal van twee acteurs die besloten een voetbalclub te kopen. Een uniek verhaal dat je niet mag missen!