SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Top 5: Redesigned logos

Waar de ene club juist wil vernieuwen, wil de ander juist terug naar haar roots. De oude clubs van Cristiano Ronaldo, Wesley Sneijder en Luis Suárez komen onder andere voorbij in deze editie van de Top 5: Redesigned logos.

De spannendste voetbalontknopingen

De Oude Dame

We trappen af met een logo dat al wat langer hernieuwd is. Namelijk het logo van ‘De Oude Dame’. De dominantste club van de afgelopen jaren in Italië heeft in 2017 haar clubembleem veranderd in een wel heel modern logo. En dat is niet bij iedereen in goede aarde gevallen. Het oude logo, een zwart-wit-gestreept ovaal met de clubnaam, een kroon en een steigerende stier, was volgens Juventus-voorzitter Andrea Agnelli aan vervanging toe. “Het nieuwe logo staat symbool voor de levensstijl van Juventus”, zei Agnelli bij de presentatie.

Juventus logo

Nerazzurri

Je herinnert het vast nog wel, het iconische logo wat op het shirt stond van Wesley Sneijder toen hij in 2010 de Champions League won met Internazionale. De club wil een ander imago en daar hoort een nieuw logo én een nieuwe naam bij. De club uit Milaan gaat verder door onder de naam Inter Milano en de badge wordt helemaal opnieuw designed. De gouden kleuren zijn eruit en de letters ‘C’ en ‘F’ ook. De letters ‘I’ en ‘M’ blijven er wel in en heeft een dubbele betekenis. De nieuwe clubnaam Inter Milano en voor het Engelse ‘I am’. (Ik ben Inter)

Inter Milan nieuw logo

Godenzonen

In tegenstelling tot de bovenstaande clubs heeft het Amsterdamse Ajax er juist voor gekozen om een oud logo te hergebruiken. Het logo dat tussen 1928 en 1991 werd gebruikt, heeft een nieuw leven gekregen op het rood-witte tenue van Ajax. Hiermee wordt de wens van vele supporters in vervulling gebracht. De drie sterren zullen echter niet boven het logo staan, maar op een subtiele manier in de nek. Dit om het ‘nieuwe’ logo zo traditioneel mogelijk te houden. Dit logo is overigens voor één seizoen. Volgend seizoen zal Ajax weer met de drie sterren op haar borst spelen.

Ajax-Logo-History-1024x636

Cañoneros

De Mexicaanse club Monarcas Morelia heeft sinds dit jaar een andere naam, en bij een nieuwe naam hoort natuurlijk ook een nieuw logo. Dit is de derde keer de club haar naam wijzigt. Waar de club eerst Atlético Morelia heette werd de naam in 1999 verandert naar Monarcas Morelia. Tegenwoordig gaat de club door het leven als Mazatlán FC. Dit omdat de club in 2020 verhuisd is naar een nieuw stadion in de stad Mazatlán. Daar hoort natuurlijk een modern logo bij.

mazatlan_fc_logo_before_after

Gialloblù

De Italiaanse club uit Verona wil het oude logo eren, maar er wel een modern tintje aan geven. De club wil het logo van 1984 een nieuw leven inblazen. Een symbool dat ook iets weg heeft van het tot nu toe gebruikte logo: twee Mastiffs, die beide een andere kant op kijken. Het logo eert ook de vier-ladder van de Della Scala. Della Scala is een oude heer van Verona die bekent is geworden door zijn bijnaam Cangrande (grote hond).

hellas-verona-new-logo-1

Ons nieuwe ISSUE #70 is uit met niemand minder dan Edwin van Sar! Koop nu uw exemplaar.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.