SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Top 5: Must see tenues van dit seizoen!

Top 5

Een nieuw seizoen betekent niet alleen nieuwe spelers, maar ook nieuwe tenues. Deze week in de top 5, de vijf dikste tenues van het seizoen 2021/2022. Met clubs uit onder andere uit Brazilië, Engeland en Mexico. Dit is de Top 5: Must see tenues van dit seizoen!

De shirtreclame is sinds 1982 toegestaan in Nederland, internationaal was dit al veel eerder legaal. Coventry City uit Engeland was in 1974 echter de allereerste club met shirtreclame. Door de jaren heen willen de sportmerken graag gezien worden met hun nieuwste sportshirts voor het seizoen. Zo heeft Puma een heel nieuwe ontwerp gekozen voor hun voetbaltenues. De vijf in deze lijst zijn echte pareltjes met een bijzonder verhaal.

Mineiro wint beste design

Ter ere aan het 113-jarig jubileum van de club uit Brazilië, heeft Le Coq Sportif de supporters van Atlético Mineiro gevraagd om een shirt te ontwerpen. De winnaar van het beste design is Lucas Adriano. Hij heeft een kaart van de regio Minas Gerais, de buurt van Atlético Mineiro, op het shirt geprint, mega vet! De club van oud-voetballer Ronaldinho is in 1903 opgericht door een groep studenten en zij besloten dat de club Athletico Mineiro Foot Ball Club moest heten. Bekijk hier het tenue!

Een duurzaam groen tenue

Forest Green Rovers staat over de hele wereld bekent als de ‘groenste’ club van de wereld. De FIFA heeft die titel zelfs aan de club gegeven naar aanleiding van hun duurzame gebruik van materialen. Zo hebben ze het thuistenue van de club gemaakt van herbruikbare materialen. Dit ontwerp is zeker herkenbaar, uniek en nog belangrijker milieuvriendelijk. De Engelse League Two club is vanaf 2015 helemaal veganistisch en sinds is 2017 volledig CO2-neutraal. Bekijk hier het tenue!

Speciaal voor Azteken

Het Mexicaanse Club América staat ook op het lijstje. De afgelopen jaren heeft de club samen met Nike al heel wat pareltjes gemaakt, maar deze staat bovenaan! Het shirt is niet alleen mooi, maar ook nog eens duurzaam. Het is volledig gemaakt van gerecyclede plastic flessen. De Mexicanen spelen hun thuis wedstrijden in het imposante Azteken-stadion, waar maar liefst 87.523 mensen de thuiswedstrijden kunnen zien. Bekijk hier het tenue!

Koninklijk shirt

Naast Ajax heeft Willem II ook een speciaal tenue laten maken. De Tilburgers hebben twee speciale voetbaltenues laten maken speciaal voor hun 125-jarig bestaan. Een goud jubileum shirt als derde tenue en een blauw-oranje tenue als uitshirt. Samen met Robey Sportswear heeft Willem II een zeldzaam tenue gemaakt. Het tenue is van Jacquard. Jacquard is een luxe textiel die zelden voor voetbaltenues gebruikt wordt. Bekijk hier het tenue!

Pareltje van Venetië

Het succesverhaal van de Italiaanse club is vele niet ontgaan. De club is vorig seizoen gepromoveerd van de Serie B naar de Serie A en kan zich nu mengen in de strijd. In 1941 won de club haar eerste en enige prijs van de clubgeschiedenis. Na verschillende keren failliet verklaard te zijn is de club uit Venetië weer aan een wederopstanding bezig. Na een nieuwe herstart ging de club verder onder de naam Venezia F.C. S.r.l.d en speelde in het seizoen 2015-16 nog in de Serie D. Bekijk hier het tenue!

Ons nieuwe ISSUE #70 is uit met niemand minder dan Edwin van Sar! Koop nu uw exemplaar.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.