SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Top 5: Iconische shirtsponsors

Top 5

Shirtsponsors zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit de voetbalwereld. Het commerciële belang van de voetbalclubs is door de jaren heen steeds belangrijker geworden, waardoor sponsoren op het shirt een must werden. In veel gevallen vinden de supporters clean voetbalshirt mooier, zonder sponsor dus. Toch zijn er ook een aantal voetbalshirts waar de sponsor het shirt completeert. Daarom hebben wij een Top 5: Iconische shirtsponsors samengesteld!

5. Ajax x TDK

We beginnen de Top 5 dicht bij huis. Als meest iconische shirtsponsors mag de eerste shirtsponsor van de Eredivisie natuurlijk niet ontbreken. In het seizoen 1982/1983 werd shirtsponsoring toegestaan door de KNVB. Ajax besloot hier dankbaar gebruik van te maken, TDK werd de gelukkige. De elektronische specialist stond uiteindelijk zeven jaar op het Amsterdamse voetbalshirt, waarna ABN-AMRO het stokje overnam.

4. Manchester United x AIG

De sponsordeal tussen Manchester United en AIG kunnen we ook iconisch noemen. Vier seizoenen lang stond de American International Group op het rode shirt van The Red Devils. Er werden grote successen behaald in deze jaren met spelers als Van der Sar, Rooney en Ronaldo. Het grootste succes was ongetwijfeld de Champions League-overwinning van 2008. De media-aandacht steeg in rap tempo voor AIG en we zullen ons deze iconische samenwerking nog lang blijven herinneren.

3. Fiorentina x Nintendo

De Top 5 wordt vervolgd met de legendarische sponsor van Fiorentina in het seizoen 1997/1998. Het iconische shirt had namelijk het logo van Nintendo op de buik. We kunnen ons dit shirt nog herinneren van de weergaloze Batistuta die een plaag was voor menig verdediging in Italië. De Italiaanse loodgieter, beter bekend als Super Mario, verscheen op een van de shirts van Fiorentina. Dit shirt kreeg een mythische status en is erg in trek bij de verzamelaars van voetbalshirts.

2. AC Milan x Mediolanum

De samenwerking tussen AC Milan en Mediolanum mag uiteraard ook niet ontbreken. Van Basten, Gullit en Rijkaard schitterden als Nederlandse sterren in het shirt van de Rossoneri. Mediolanum staat in het Latijns synoniem voor Milaan, een sponsor waar de Milanezen dus erg blij mee waren. Verschillende jaren stond de naam ‘Milaan’ op het shirt van de Italiaanse grootmacht. Mede door de Nederlandse binding met het shirt, verdient deze sponsor een tweede plek in de Top 5.

1. FC Barcelona x Unicef

We sluiten de Top 5: Iconische shirtsponsors af met de sponsordeal tussen FC Barcelona x Unicef. Volgens ons is dit de meest iconische sponsordeal aller tijden, voornamelijk door de achterliggende gedachte. Vijf jaar lang stond de naam Unicef op de buik van het shirt van Blaugrana. Het was een erg bijzondere deal, want de kinderrechtenorganisatie ontving juist geld om exposure te ontvangen via het shirt van FC Barcelona. De legendarische Tiki-Taka generatie speelde onder leiding van Pep Guardiola haar beste voetbal met Unicef als shirtsponsor.

Vanaf nu is Life After Football #68 verkrijgbaar. Bestel jouw exemplaar nu in onze webshop of lees hem nu online!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.