SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Top 5: Fashioniconen uit de voetbalwereld

Voetbal en fashion zijn onafscheidelijk aan elkaar gebonden. De meeste voetballers zijn erg ijdel en daar hoort natuurlijk ook een goede outfit bij. Door de jaren heen hebben we vele fashionista’s binnen en buiten het veld gezien. We kennen een paar echte stijliconen die veel invloed hebben gehad op de modewereld. Daarom hebben wij besloten om een Top 5 te maken van stijliconen uit de voetbalwereld.

5. Bobby Moore

We beginnen de Top 5: Stijliconen uit de voetbalwereld met een fashionista uit de jaren ’60. Niemand minder dan Bobby Moore heeft een plek veroverd in deze Top 5. Hij was een van de eerste voetballers uit zijn tijd met een passie voor fashion. De interesse in de modewereld bleef niet onopgemerkt en werd bekroond met een fotoshoot voor de Vogue. Samen met zijn vrouw Tina, stond de Engelsman voor de camera na het winnen van de wereldbeker in 1966.

Top 5: Bobby Moore

4. Héctor Bellerín

We nemen een flinke sprong in de tijd en vervolgen het rijtje met Héctor Bellerín. De Spaanse verdediger van Arsenal wordt gezien als hét fashionicoon van dit moment. Hij maakt veel tijd vrij voor zijn voorliefde voor fashion. In 2019 zagen we Bellerín op de catwalk van de London Fashion Week. Hij heeft een uitgesproken kledingstijl en blijft testen hoe hij zijn identiteit het beste kan laten terugkomen in zijn outfits. Hierdoor verdient de Spaanse verdediger een plek in deze Top 5.

Top 5: Héctor Bellerín

3. David Ginola

Bellerín was niet de eerste voetballer die terug te vinden was op de catwalk. In de jaren ’90 ging David Ginola hem namelijk al voor. De Franse aanvaller showde de kleding van Cerruti tijdens een modeshow, wat hem overigens vrij gemakkelijk afging. De oud-speler van onder andere Paris Saint-Germain en Tottenham Hotspur viel in de smaak bij de vrouwen en zag er altijd even gelikt uit. Zijn lange, golvende haar en sprekende ogen deden hem denken aan Tarzan. Een echte gentlemen-look in combinatie met gevoel voor mode geven Ginola een plek in deze Top 5.

Top 5: David Ginola

2. George Best

Ook George Best mag absoluut niet ontbreken in deze Top 5. In de jaren ’60 was hij hét fashionicoon binnen de voetballerij. Door zijn strakke broeken, leren Cubaanse hak en lange haar werd hij gezien als de fifth Beatle. The Beatles waren ongekend populair in Engeland en dus was het een grote eer om aan het lijstje namen toegevoegd te worden. De Noord-Ierse voetballer leefde het echte Rock ’n Roll-bestaan en bracht dit tot uiting in zijn kledingstijl.

Top 5: George Best

 

1. David Beckham

De winnaar van deze Top 5 is zonder twijfel David Beckham. De Engelsman staat wereldwijd bekend als hét fashionicoon uit de voetbalwereld. Door zijn extravagante look was de aandacht altijd gevestigd op Becks. Hij verscheen wekelijk met een ander kapsel aan de aftrap en maakte veel indruk op de modewereld. Beckham ging langs verschillende hoogstaande designers om zijn outfits samen te stellen. David Beckham was dé gamechanger binnen de voetballerij op het gebied van fashion en verdient daarom de eerste plek.

Top 5: David Beckham

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.