SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Top 5: Champagne x voetballers

Champagne, de mousserende wijn die op verschillende, bijzondere momenten genuttigd wordt. Evenals de ‘normale’ wijn, kan champagne ook geclassificeerd worden in verschillende kenmerken en smaken. We kunnen champagne associëren met klasse, frivoliteit en passie. Deze associaties komen ook veelvuldig terug in de voetballerij. Over smaak valt niet te twisten, maar wij hebben toch een Top 5: Champagne x voetballers samengesteld! De nummer één is zelfs binnenkort te winnen op onze socials!

 

5. CHAMPAGNE TAITTINGER LES FOLIES DE LA MARQUETTERIE X ROMELU LUKAKU

Bottle Folies de la Marquetterie

We trappen de Top 5: Champagne x voetballers af met de Champange Taittinger Les Folies De La Marquetterie. Een exclusieve cuvée, gemaakt van de Chardonnay en Pinot Noir wijnstokken die op de hellingen rondom het champagnehuis groeien. Mondvullend, krachtig en tegelijkertijd elegant en zacht. Heeft een complexe, rijke, rijpe afdronk. Fors en delicaat. Mollig en slank. Indrukwekkend en anders. Champagne voor aan tafel. Een diner-champagne die uitermate geschikt is voor een overheerlijke kabeljauw in witte wijnsaus.

De voetballer met kenmerken die overeenkomen met de champagne is Romelu Lukaku, de robuuste Belgische spits. Ondanks zijn krachtige, forse postuur, is de aanvaller van Inter Milan razendsnel. Zijn elegantie en zachte karakter maken dat de 27-jarige spits perfect aansluit op deze champagne.

 

 

Bottle Prelude

4. CHAMPAGNE TAITTINGER PRÉLUDE GRANDS CRUS X LASSE SCHÖNE

Op nummer vier staat de Champagne Taittinger Prélude Grands Cru. Een verrukkelijke champagne met veel charme, finesse en passie, perfect in balans. Vol, explosief, een charmeur. Heerlijk aperitief en een verrukkelijke begeleider bij een plateau goddelijke oesters.

De voetballer die gekoppeld is aan deze champagne is Lasse Schöne, de creatieve Deense middenvelder. De spelmaker van SC Heerenveen straalt altijd charme en perfectie uit, binnen en buiten het veld. De 34-jarige charmeur zorgt er altijd voor dat hij fris en fruitig voor de dag komt.

 

 

 

Bottle Prestige Rosé

3. CHAMPAGNE TAITTINGER PRESTIGE ROSÉ X JACKIE GROENEN

Op nummer drie staat de Champagne Taittinger Prestige Rosé. Vrouwelijk, POWER champagne, charmant en verleidelijk. Subtiel en harmonieus. Fris en jong. De smaak van de Taittinger Prestige Rosé is evenwichtig, levendig en intens. Een wijn voor zowel de vroege als de late avond. Een feestelijk aperitief, maar ook een heerlijke aanvulling op desserts met fruit

Niemand minder dan de Nederlandse powervrouw Jackie Groenen is gekoppeld aan deze champagne. De levendige, frisse Oranjeleeuwin komt altijd vrolijk voor de dag. Na de EK-winst in 2017 zagen we dat de 26-jarige voetbalster ook wel van een feestje houdt. Deze feestelijke aperitief sluit daarom perfect aan op de middenvelder van Manchester United.

 

 

                 2. CHAMPAGNE TAITTINGER COMTES DE CHAMPAGNE ROSÉ X MEGAN RAPINOE

Comtes RoséOp nummer twee staat de Champagne Taittinger Comtes De Champagne Rosé. Deze cuvée, die altijd een oogstjaar is, wordt alleen gemaakt wanneer het jaar uitzonderlijk is geweest en aan alle veeleisende kwaliteitscriteria is voldaan. Een Grand champagne, mild, soepel en gemakkelijk om te drinken, met een overdaad aan aroma’s. Een fruitig karakter, een heerlijke luxe. Een verrukkelijk aperitief, maar ook heerlijk bij een trifle of panna cotta met rood fruit!

Megan Rapinoe is de voetbalster die het beste bij deze overheerlijke champagne past. De Amerikaanse middenvelder beschikt over alles wat een moderne voetbalster moet hebben. Ze oogst wereldwijd veel lof met haar prestaties op, maar ook zeker naast het veld. Ze zet zich onverstoorbaar in voor de LGBTQ-gemeenschap en ontving hier al meerdere onderscheidingen voor. Daarnaast excelleerde Pinoe in 2019 op de FIFA Women’s World Cup. Hier leidde ze haar land naar de wereldbeker wat een onvergetelijke herinnering werd.  

 

1. CHAMPAGNE TAITTINGER COMTES BLANC DE BLANC X LIONEL MESSI

Comtes blanc de blancs

We sluiten de Top 5: Champagne x voetballers af met de Champagne Taittinger Comtes Blanc De Blanc. Een ‘Cuvee de Prestige’ die je altijd zal blijven herinneren. Bij de eerste slok wordt je verrast door zijn ongelofelijke jeugdigheid, frisheid, kristalheldere en strakke textuur. De top van de TOP! Comtes de Champagne is de meest volmaakte uitdrukking van de stijl van Maison Taittinger, en is uniek! De champagne is perfect voor speciale gelegenheden en past op ideale wijze bij paté, foie gras of een zalige salade.

We kunnen natuurlijk maar één voetballer koppelen aan deze champagne, Lionel Messi. De Argentijnse superster behoort tot de beste spelers aller tijden. Hiermee behoort hij tot de top van de top! De flegmatieke, wendbare aanvaller van FC Barcelona blijft iedereen week in, week uit verbazen. De unieke kwaliteiten van de 33-jarige Argentijn zullen we voor de rest van ons leven blijven herinneren.

Een van deze champagnes proeven en kijken of de associatie met de voetballers terecht is? Dat kan via www.orbwijn.nl.

 

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.