SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Tijjani Reijnders is ready voor modestad Milaan

Tijjani Reijnders schitterde afgelopen seizoen vaak op de Nederlandse voetbalvelden. Dit heeft hem uiteindelijk een transfer opgeleverd naar AC Milan. Of de middenvelder daar goed thuis past? Ongetwijfeld! Niet alleen met zijn voetbalkwaliteiten, maar ook met zijn kledingstijl. Milaan staat bekend als modestad en in een interview met Life After Football vertelt Tijjani je over zijn passie voor fashion.

Tijjani Reijnders

Vanaf wanneer ben je fashion echt belangrijker gaan vinden?

“Ongeveer vier á vijf jaar geleden ben ik wel echt meer gaan kijken naar anderen. Dat ik echt dacht van: ‘hey dat is een mooie stijl, daar kan ik ook wat van gebruiken.’ Zo is het een beetje begonnen. Verschillende mensen inspireren me op het gebied van fashion. Op social media zie je weleens een mooie outfit die ik dope vind. En als ik dat dan koop geef ik er een beetje mijn eigen draai aan. Leroy Sané van Bayern München springt er op dat gebied wel uit wat mij betreft. ”

Met wie deel je die passie?

“Met mijn vrouw. Op de club bij AZ heb ik het er veel over met Panta (Pantelis Hatzidiakos, red.). Wij hebben een beetje dezelfde smaak. Er zijn natuurlijk ook ploeggenoten met wie ik het juist niet over mode wil hebben. Die hebben een andere smaak. Maar wie ben ik om daar iets over te zeggen? Als hij zich daar comfortabel in voel moet hij dat vooral dragen toch? Ik ga niemand noemen hoor. Ik wil niemand bashen haha.”

Wanneer is een outfit voor jou compleet?

“Ik begin vaak met de schoenen en daar baseer ik dan mijn outfit. Als ik dan de club rijd om te trainen mix ik het vaak met bijvoorbeeld een joggingbroek of een goede hoodie. Die hoodie mag dan wel weer opvallend zijn. Ik heb thuis trouwens altijd een comfi pak klaar liggen dat ik altijd snel aan kan doen als ik niet veel tijd heb en buiten toch een beetje goed voor de dag wil komen. ”

Tijjani Reijnders
Tijjani Reijnders

Ben jij bezig met de duurzaamheid bij het kopen van bepaalde kledingmerken en –items?

“Ik koop geen superdure merken. En ik koop ook graag kleding waar ik langere tijd mee kan doen. Wel vier of vijf jaar. Dus in die zin ben ik wel duurzaam bezig.”

Heb je een designer die je heel vet vindt?

“Virgil Abloh van Off-White maakte natuurlijk heel dope kleding. Ook voor Louis Vuitton. Off-White en Louis Vuitton zijn wel de mooiste merken vind ik.”

Welk retro-item zou je nu echt niet meer dragen?

Skinny jeans draag ik nu helemaal niet meer. Ik ben nu meer overgestapt op straight fit. Als ik kijk naar foto’s van vroeger en wat ik dan aan heb vraag ik aan mijn vrouw hoe ze me er zo bij heeft kunnen laten lopen haha.”

Tijjani is ook groot fan van gadgets. Benieuwd over welke gadgets we het hebben? Lees het nu!