SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

DOCU DAY: The Two Escobars

The Two Escobars

Aangezien we deze periode genoodzaakt zijn om thuis te blijven, hebben wij besloten om een aantal kijktips met jullie te delen. Voetbaldocumentaires zijn een goede troost om deze tijd iets gemakkelijker door te komen. Afgelopen week namen we je mee in de documentaire ‘The Class of ’92’. Deze week staat er wederom een prachtige documentaire op het programma genaamd ‘The Two Escobars’.

Andrés en Pablo, The Two Escobars. Beide geboren in Medellín, maar geen familie van elkaar. Ze deelden de passie voor voetbal. De een als professional bij het Colombiaanse elftal, de ander een beruchte drugsbaron met liefde voor het heilige spel. Hoewel deze prachtige sport ons vaak veel moois brengt, zijn er ook een aantal tragische momenten in de voetbalgeschiedenis. Een van deze momenten wordt in deze voetbaldocumentaire belicht. Met de opkomst van Pablo en diens financiële steun aan het voetbal, werd de hele Colombiaanse voetbalcultuur geobsedeerd. In de wedstrijd tegen Amerika op het WK 1994 schoot Andrés Escobar onbedoeld de bal achter zijn eigen keeper. Een eigen doelpunt met hele grote gevolgen.

The Two Escobars

In de documentaire The Two Escobars komt de tragische dood van Andrés Escobar aan het licht. Filmmakers Jeff en Michael Zimbalist brachten in deze film de twee verhalen van Andrés en Pablo samen. Aan de ene kant de maffiabaas die op een slinkse manier het land ervan overtuigde dat hij een grote weldoener was. Parallel daaraan het Colombiaanse voetbalelftal als een van de grootste kanshebbers van het WK-voetbal in 1994 in Amerika. De twee raken verweven in elkaar. Voetballers komen in aanraking met drugsbaronnen en andersom, waardoor de uitspraak ‘Voetbal is oorlog’ ineens wel erg dicht tegen de werkelijkheid aan zit. In deze documentaire komen de naasten van beide Escobars aan het woord. Daarnaast wekken de uitgebreide archiefbeelden veel indruk op. Bekijk hieronder de trailer!

Check hier het artikel ‘The Class of ’92’.

Vanaf nu is Life After Football #68 verkrijgbaar. Bestel jouw exemplaar nu in onze webshop of lees hem nu online!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.