STAY UP TO DATE

Ontvang de laatste nieuwtjes, exclusieve interviews en opvallendste fotoshoots

Schrijf mij nu in
Menu

Quarantainetip: Test je voetbalkennis met deze quizzen!

Het is onduidelijk of de nationale en internationale competities van dit jaargang nog uitgespeeld gaan worden. Tot die tijd is het afwachten geblazen en hoe kun je deze periode dan het beste doorkomen? Ben je de Netflix-series, Instafeed en het online shoppen beu? Check dan nu de beste sportquizzes op Sporcle.

Sprocle is een website waar je allerlei quizzen kunt vinden. Van de categorie showbizz tot aardrijkskunde en natuurlijk ook veel sportquizzen. Op Sporcle vind je meer dan 30.000 sportquizzen in veel verschillende categorieën. Weet je veel over nationaal en internationaal voetbal, dan is dit dé site om je kennis te testen.

Sporcle

Sporcle bestaat al sinds 2007 en is destijds gelanceerd, omdat oprichter Matt Ramme erachter kwam dat er geen website bestond met trivia vragen. Bij de meeste quizzen op Sporcle moet de speler binnen een tijdslimiet alle antwoorden over een bepaald onderwerp typen.

Vaak wordt er gesproken over de fictieve aandoening Sportclitis. Dit betekent dat een persoon in een quiz een moeilijk antwoord wel raadt, maar een veel meer voor de hand liggend antwoord vergeet. Denk jij deze quizzen wel te nailen?

Sportcategorieën

Op Sporcle vind je over elke voetbalcompetitie wel een quiz. Van alle EK’s, WK’s tot aan de Eredivisie en van de Champions League tot aan alle spelers van het Armeense voetbalelftal. Hieronder zullen wij voor jullie een paar toffe quizzen op een rijtje zetten.

Weet je veel over de eredivisie? Test hier je kennis over de topscorerslijsten van de afgelopen 24 jaar.

Is de Champions League je specialiteit? Noem het UEFA Team of the Year per jaar van de afgelopen 20 jaar.

Kun jij alle landen noemen die deel hebben genomen aan alle WK’s? Maak de quiz hier.

Dan hebben we vanuit Life After Football nog een vraag voor jou. Welke internationale middenvelder heeft de meeste precisie in zijn passing? Check het antwoord in dit artikel.