SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Terugblik: Ajax wint de Champions League

Zondag is het precies 25 jaar geleden dan Ajax de Champions League won ten koste van AC Milan. De Ajax-fans en voetballiefhebbers kunnen zondag hun hart ophalen, want Ziggo Sport zendt dan een avondvullend programma uit rond de winst.

Het voetbalseizoen 1994/1995 zal voor elke Ajax-fan een nostalgisch gevoel oproepen. De beste van Europa en later ook nog eens de wereld. Het ‘puntertje van Kluivert’ zorgde voor de laatste Europa Cup 1-/Champions League-winst voor een Nederlandse club. Ajax bereikte de finale ongeslagen. De enige ploeg die Ajax van punten afhield was grappig genoeg Casino Salzburg (0-0 en 1-1). De relatief jonge coach Louis van Gaal en zijn ploeg vol bravoure veroverden Europa uiteindelijk. De perfecte mix van ervaring en jeugd leverde een winnend team op. Spelers als Van der Sar, Davids, Blind, de Boertjes, Seedorf, Litmanen en natuurlijk matchwinner Kluivert, legden beslag op de cup met de grote oren.

 

Uitgebreid programma

Op zondag schotelt Ziggo Sport je van 18.05 uur tot 22.55 uur een zeer uitgebreid programma voor, waarin het memorabele Europese avontuur wordt herbeleefd. Naast enkele korte specials worden ook de integrale wedstrijden Ajax-Bayern München en natuurlijk de finale tegen AC Milan uitgezonden. Nog één keer terug naar het memorabele Champions League-seizoen van Ajax.

1994/1995

In het jaar dat de Amsterdammers de Champions League wisten te veroveren, bleven zij ook in de Eredivisie ongeslagen. Ajax kroonde zich na 27 overwinningen en 7 gelijke spelen tot landskampioen. In 1994/1995 leerde Nederland ook Ronaldo Luís Nazário de Lima, beter bekend als Ronaldo, kennen. In zijn debuutseizoen bij PSV blonk hij uit met 30 doelpunten in 33 wedstrijden. Opmerkelijke hoogvlieger dit seizoen was Roda JC. De Zuid-Limburgers hadden een fantastisch seizoen en eindigde uiteindelijk op de tweede plaats op de ranglijst. Hierdoor waren zij verzekerd van deelname aan de UEFA Cup in het seizoen 1995/1996.

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes op het gebied van voetbal, fashion en lifestyle. Check onze Facebook en Instagram en mis niets.

Heb je het grootse afscheid van Hakim Ziyech – The Wizard of AMS – gemist? Check het hier!