SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws op het gebied van voetbalcultuur, fashion en lifestyle?

SCHRIJF JE NU IN!
Menu

Supporters die je nooit had verwacht

Beroemdheden die fan zijn van je favoriete club, dat vindt iedereen toch leuk? Ze worden soms gespot in een voetbalstadion en het duurt dan niet lang voordat het op alle nieuwsplatformen te lezen is. Afgelopen week ging zo het hele internet los toen niemand minder dan Koning Willem Alexander bekendmaakte Ajaxsupporter te zijn. Wie had dat verwacht? Wij zagen het tenminste, net als vele andere Nederlanders, niet aankomen en er zijn nog veel meer beroemdheden waarvan jij waarschijnlijk niet had verwacht dat ze echt fan zijn van een voetbalclub. Speciaal daarom hebben we ze voor jou op een rij gezet!

Bekende mensen die supporter zijn van een voetbalclub

Geschreven door: Milan Verleg

Politici kiezen voor clubs door het hele land

We beginnen met Wouter Bos, de voormalig vicepremier van Nederland, die Feyenoord-supporter is. Hij komt hier open voor uit en vertelde in een interview waar zijn liefde voor de Rotterdammers vandaan komt: “Als zevenjarig jongetje zat ik naar de wedstrijd om de wereldbeker te kijken en zag toen dat het brilletje van Joop van Daele werd vertrapt. Dat vond ik zo zielig, dat ik voor Feyenoord ben geworden. Mijn moeder zegt desondanks altijd dat er een andere reden is, namelijk omdat mijn vader een Ajax-fan was.”

Ook de Nederlandse presentator en schrijver Sander Schimmelpenninck heeft een clubvoorkeur en steekt dit niet onder banken en stoelen. Hij is namelijk groot liefhebber van FC Twente. Deze keuze komt voornamelijk doordat hij geboren is in Hengelo en hierdoor al sinds kleins af aan is opgegroeid als een echte Tukker. In zijn carrière heeft dan ook nog één droom: voorzitter bij de club uit Enschede worden.

Een andere bekende Nederlander, Geert Wilders, is ook trouw aan een club die in de buurt van zijn geboortestad ligt. De politicus is namelijk geboren in Limburg en is groot aanhanger van VVV Venlo. Dit is goed te zien op de social media van de PVV’er waar hij vaak Limburgse teksten gebruikt. Zo deelde hij 6 jaar geleden, na de promotie van VVV Venlo naar de Eredivisie, een erg leuke quote: “Leve Venlo, Mien stedje van lol en plezeer en voetbal!!”.

Amerikanen gaan naar Wales

Er wordt vaak gezegd dat er in Amerika weinig voetbalfanaten zijn, maar twee bekende acteurs zijn het toch echt! Ze vinden het zelfs zo leuk dat ze hun eigen voetbalclub Wrexham AFC hebben gekocht. Over wie we het hebben? Ryan Reynolds en Rob McElhenney. Ze genieten in volle tuigen van alle avonturen die ze in Wales meemaken en delen dit met de rest van de wereld door hun eigen documentaire “Welcome to Wrexham”. Ideaal voor als je een avond lekker even op de bank wilt liggen!

We blijven meteen even hangen in Wales. Prince William, prins van Wales, is namelijk vaak te zien in het stadion van Aston Villa. Een club die je misschien niet verwacht bij iemand die niet uit Engeland komt, maar de Welshman legde in een podcast met Peter Crouch uit waarom hij voor deze club heeft gekozen!

The Reds voor 007

Iedereen kent Daniël Craig als 007. Toch is James Bond in zijn vrije tijd niet bezig met geheim agent zijn, maar kijkt hij voetbalwedstrijden van FC Liverpool. Zo heeft hij in de loop der jaren al talloze wedstrijden bijgewoond op Anfield, maar waardeert niet iedereen deze openlijke steun voor de Merseysiders. Zo beweerde een presentator van TalkSPORT dat hij, aangezien het personage van James Bond “tot heel Engeland behoort”, een neutrale voetbalfan zou moeten zijn. Zelf trekt Daniël hier niet zoveel van aan en in 2018 was hij zelfs op bezoek in het kleedlokaal van The Reds!