SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Sporten bij Frank Rijkaard en Marco van Basten

Wat moet je als profvoetballer doen nadat je carrière is afgelopen? Sommigen kiezen ervoor om in de voetbalwereld actief te blijven en starten een carrière als trainer. Ze willen immers niks anders dan de hele dag bezig zijn met de mooiste sport ter wereld. Toch zijn er ook oud-voetballers die even wat anders willen. Frank Rijkaard en Marco van Basten zijn hier twee voorbeelden van. De oud-AC Milan spelers kozen voor ondernemen en begonnen in Utrecht hun eigen bedrijf: HAL22.

De eigen onderneming van Frank Rijkaard en Marco van Basten

De sportschool waar je van alles kunt doen

HALL22 is onderdeel van de Utrechtse Horeca Groep. Het is opgericht in 2021 en dit werd gedaan door vijf personen: ondernemers Perry Overeem en Edwin Oosterlaar, acteur Barry Atsma en twee ex-voetballers. Die laatste zijn dus Frank Rijkaard en Marco van Basten. Ze wilden even wat anders dan voetbal, maar kiezen er nu toch voor om ook deels in de sportwereld te blijven.

Dit doen ze met een megasporthal in Utrecht. Het ligt op de Lage Weide en het pand is maar liefst 6500 vierkante meter groot. Wat je er allemaal kunt doen? Onder andere bowlen, poolen, padel en squash. Ideaal om even te sporten in de warme zomer die er aan gaat komen en na de hand kun je even uitrusten bij het horecaplein. Hier zijn altijd de meest belangrijke sportwedstrijden op de televisie te zien. Iets wat Van Basten en Rijkaard natuurlijk niet willen missen. En ben je benieuwd of de EK-winnaars zelf ook een balletje kunnen slaan? Check het hieronder en oordeel zelf!

Nieuwe HALL22 Gym geopend!

Op Instagram delen de aanvaller en middenvelder maar al te graag over hun eigen onderneming. Zo liet Van Basten tijdens de voorbereiding al merken veel vertrouwen te hebben: “We gaan iets moois in Utrecht neerzetten.” We kunnen wel stellen dat het gelukt is, want ondertussen is de sporthal al langer dan één jaar geopend.

Dit jubileum werd gevierd met de bekendmaking van de HALL22 Gym. Deze sportschool is afgelopen week geopend en hierdoor kun jij zelfs sporten in een gym van oud-voetballers. Hoe vet is dat! Neem vooral een kijkje op de site van HALL22 voor alle informatie over de sporthal van deze vijf ondernemers.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Marco van Basten (@marcovanbasten)

Bij Life After Football verdiepen we ons vaker in oud-voetballers die zijn gaan ondernemen. Eén daarvan is Pelé van Anholt. Hij begon tijdens zijn voetbalcarrière al met met zijn eigen bedrijf en hier is hij nu nog steeds mee actief. In een interview legde hij zijn werkzaamheden aan ons uit.