SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Spelersbattle: André Ramalho vs Brian Brobbey

De topper tussen PSV en Ajax staat op het programma. De Eindhovenaren willen maar al te graag hun koppositie versterken, terwijl de Amsterdammers de punten erg hard nodig hebben. Al draait deze wedstrijd om veel meer dan punten. Het is een rivaliteit die al lange tijd bestaat en het is ook Life After Football-battle. André Ramalho en Brian Brobbey kwamen allebei ooit voor onze camera en tijdens de wedstrijd kunnen we interessante duels verwachten. Wie weet er deze spelersbattle te winnen?

André Ramalho vs Brian Brobbey

Wennen aan Europa

André Ramalho kwam in 2022 voor de camera van Life After Football. De verdediger speelde op dit moment al elf jaar in Europa en voelt zich helemaal thuis in Eindhoven. Al moest de Braziliaan wel wennen toen hij voor het eerst in Europa kwam: ‘Ik verkaste in januari 2011 naar Red Bull Salzburg. Op dat moment was het zo’n 35 graden in Brazilië en -5 in Oostenrijk. Het grootste verschil voor mij was het cultuurverschil tussen de Brazilianen en Oostenrijkers. Brazilianen zijn naar mijn gevoel opener. In een maand in Brazilië zou ik veel vrienden maken, maar in Oostenrijk is iedereen een stuk geslotener.’

Ondertussen speelt Ramalho als een echte leider bij PSV. Hij draagt soms de aanvoerdersband, maar vind dat niet heel belangrijk: ‘Ik vind het leuk om het team te leiden, maar de aanvoerdersband is niet belangrijk voor me. Het is een eer om de aanvoerdersband uiteindelijk te dragen, maar voor mij persoonlijk is een captain een captain, met of zonder band.’

Brian Brobbey
André Ramalho

Terug in Amsterdam

Brian Brobbey prijkt op de cover van ISSUE 68. De spits maakte op dat moment furore bij Ajax en had net een contract getekend bij Red Bull Leipzig. Zoals we allemaal weten, ging deze overstap niet zoals gehoopt. Brobbey maakte niet veel minuten en keerde na een halfjaar terug bij Ajax. Hier is hij op het moment een onbetwiste basisspeler en dit seizoen staat de teller op drie goals in de Eredivisie. Weet hij dit aantal tegen PSV te verhogen?

Wij kijken er dan in ieder geval niet raar van op. De goalgetter groeide namelijk op in een familie vol voetbaltalent. Over wie we het hebben? De broers van Brobbey! Zo zijn Kevin Luckassen, Derrick Luckassen en Samuel Brobbey actief in de voetbalwereld. Het is alleen de vraag voor wie Derrick Luckassen, als oud-PSV speler, vandaag gaat juichen.

Wie weet er vandaag te winnen? Wij wensen André Ramalho en Brian Brobbey enorm veel succes!