SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Spektakel met honderden miljoenen kijkers in coronatijd

In de nacht van zondag 7 februari op maandag 8 februari is het weer zo ver. Eén van de belangrijkste sportevenementen van de Verenigde Staten staat op het programma. We hebben het natuurlijk over de Super Bowl. De American football-finale zal dit jaar gaan tussen de Kansas City Chiefs en de Tampa Bay Buccaneers van Tom Brady. Welk team gaat met die zilveren Super Bowl-trofee aan de haal? Ben jij zondag ook één van die honderden miljoenen kijkers?

Elk jaar wordt in februari de American football-finale gespeeld tussen de kampioenen van de American Football Conference en de National Football Conference. Dit zijn de twee professionele competities die onder de vlag van de National Football League werken. In 1967 werd er voor het eerst een finale gespeeld tussen de kampioenen van beide competities. Deze finale is niet zo maar een wedstrijd in de Verenigde Staten. Er kijken meer dan honderd miljoen Amerikanen naar het spektakel en dat is zonder alle kijkers uit het buitenland. De dag van de finale wordt gezien als een feestdag voor de Amerikanen. Super Bowl pakt ook altijd groot uit met onder andere de inmiddels legendarische Halftime-show. Dit jaar wordt de Halftime-show verzorgd door The Weeknd. Deze editie zullen Jazmine Sullivan en Eric Church samen het Amerikaanse volkslied zingen voor aanvang van de wedstrijd.

 

Vince Lombardi Trophy

Tiffany & Co. heeft een lange relatie met het Amerikaanse voetbal. Sinds 1967 maken zij namelijk de officiële Super Bowl-trofee. De trofee is in 1970 hernoemd naar de Green Bay Packers-coach Vince Lombardi. Sindsdien maakt het bedrijf elke trofee volgens de strenge normen. Rhode Island, de thuisbasis van de zilversmeden die de 22-inch hoge trofee van 7 pond met de hand in elkaar zetten. Dit doen zij met behulp van gereedschappen en technieken van meer dan een eeuw oud. Het maken van elke Vince Lombardi-trofee duurt vier maanden. Op elke trofee komt het NFL-logo en de woorden “Vince Lombardi Trophy”. De andere tekst is elke editie anders om de scores, teams en het spektakel zelf weer te geven.

Gaan de Kansas City Chiefs voor de derde keer de zilveren trofee omhoog houden of worden het toch de Tampa Bay Buccaneers die voor de tweede keer de trofee winnen?

 

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.