SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Sofyan Amrabat’s liefde voor Italië

Sofyan Amrabat speelde met ACF Fiorentina de finale van de Conference League. De Italiaanse ploeg startte hun Europese avontuur met een wedstrijd tegen FC Twente en stonden nu hier. Amrabat had ongetwijgeld veel van verwacht, maar helaas voor hem ging de wedstrijd met 2-1 verloren. Dit betekende geen eerste Europese prijs voor de Marokkaan. Het seizoen zit er nu wel op en het is de vraag of de middenvelder een transfer gaat maken. Veel grote clubs willen hem, maar het leven in Italië gaat hem prima af. Wij spraken hem in onze ISSUE 76 en vandaag blikken we in onze rubriek Dive into Archive terug op dit bijzondere interview. Wat maakt Italië zo’n fijn land om in te wonen?

Amrabat over zijn tijd in Italië

Geschreven door: Milan Verleg

Marokkaanse keuken of boerenkool met worst?

Midden in Florence spraken wij af met de middenvelder. Hij nam ons mee door het geweldige centrum en s’avonds gingen we uiteten bij zijn favoriete restaurant. Op deze vertrouwde plek nam hij plaats achter de bar, toen we met hem in gesprek gingen over zijn tijd in Italië.

Als eerste vroegen we natuurlijk waarom hij ons zo graag wilden laten eten in dit restaurant: “Ik kom hier omdat het eten lekker is, maar ook omdat het een hele aardige eigenaar is. Hij staat altijd voor mij klaar en dat waardeer ik enorm. Maar ik moet toch zeggen dat de Marokkaanse keuken het lekkerst blijft. Terwijl Italiaans eten of af en toe boerenkool met worst ook lekker is! Nee grapje haha, ik eet sowieso geen worst. Ik heb boerenkool één keer droog gegeten, maar dat was niet heel lekker.”

Leven in Italië

Daarna vroegen we of aan hem of hij gelukkig is in Italië. We kunnen je zeggen dat daar geen twijfel over is: “Het is een prachtig land en ik heb het goed naar mijn zin. Ik speel bij een mooie club en ben gewoon heel dankbaar. De mensen zijn superaardig, relaxt en gastvrij. Het is een heel mooi land om in te wonen, alleen kan ik er niet veel van genieten. We hebben in zes maanden tijd al rond de 40 wedstrijden gespeeld en ik ben iemand die iedere wedstrijd wil presteren. Het is daarom belangrijk dat ik veel tijd investeer in mijn rust, voeding en herstel. Elke dag rondjes rijden of door het mooie centrum lopen zit er niet in.”

Toen hij ons overdag meenam door het centrum, konden we het niet laten om hem voor de camera te zetten. Al vond hij dat zelf ook wel leuk. Hij straalde op elke foto en dat zorgde voor mooie plaatjes. Het enige probleem was dat we steeds even moesten wachten. Waarom? Er stonden weer Italiaanse fans die maar al te graag een foto met “Il Mostro” wilden hebben. Iets wat wij helemaal begrijpen!

Natuurlijk vroegen we Sofyan Amrabat ook over het geweldige WK met Marokko in Qatar. Hij bereikte de halve finale en stond samen, met zijn broer Nordin Amrabat, met tranen in de ogen voor de camera. Benieuwd naar hoe de oud-Feyenoorder hierop terugkijkt? Kijk dan snel hier!

Sofyan voor de camera van Life After Football
Amrabat blijft maar lachen tijdens onze fotoshoot