SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

De meest fotogenieke voetbaltempels

Herinner je nog de eerste keer dat je naar een voetbalstadion ging? Waarschijnlijk wel! Het is een bijzondere ervaring en je kijkt je ogen uit als je de eerste stap in de magische tempel van je eigen “cluppie” zet. Je voelt je net één van de spelers. Samen met hun deel je de passie voor het heilige spelletje en moet je zorgen dat de drie punten in eigen huis blijven. Er is voor ons dan ook niets mooier dan onze hoofdpersonen vastleggen op dit stukje magische grond. In het verleden bezochten we de meest iconische en unieke stadions en vormde het een prachtig decor voor de mooiste voetbalshoots. We kijken daarom deze week in Dive Into Archive terug op de meest bijzondere shoots in de voetbalstadions.

De tofste shoots in een voetbalstadion

Geschreven door: Milan Verleg

Langs de Nederlandse velden

Als je het over clubiconen van Feyenoord hebt kan Giovanni van Bronckhorst niet ontbreken. Hij speelde in zijn carrière lange tijd bij de Rotterdammers en wist als trainer in 2017 Feyenoord na achttien jaar weer landskampioen van Nederland te maken. Wij kwamen dit samen met de oud-verdediger vieren en dat konden we maar op één plek doen: De Kuip! De legendarische voetbaltempel zorgde in combinatie met Giovanni voor echte plaatjes. Zo kwam hij als een echte Feyenoorder uit de spelerstunnel gelopen en stond hij vol trots met de schaal in zijn hand.

Vanuit de havenstad maken we de overstap naar Zwolle waar Jaap Stam voor de camera kwam in het MAC³PARK stadion. Hier fotografeerde we “De Rots van Kampen” die op dat moment net een half jaar weer trainer was bij de “Blauwvingers”. Toch werd het pas op een later moment speciaal toen Jaap gefotografeerd werd op een tribune die naar hem is vernoemd. Veel beter dan dat ga je het niet krijgen!

In hetzelfde jaar kwam ook Navarone Foor voor onze camera. Hij was genomineerd voor Fashion Player 2019 en wist deze prijs uiteindelijk te winnen! Dat kwam voor ons dan ook niet als een verrassing, als je de indrukwekkende kledingstijl van de speler ziet. Wij mochten dit zelf ervaren toen hij in het GelreDome, het stadion van Vitesse, voor de camera kwam. Hij nam ons mee door het stadion, ging zitten op de gele stoeltjes en sloot af in de dug-out. Een shoot waar wij maar al te graag op terug kijken!

Jaap Stam als trainer bij PEC Zwolle
Giovanni van Bronckhorst maakte Feyenoord landskampioen
Foor is Fashion Player 2019

Het gezicht van Ajax en FC Barcelona

Aviv Levy vormde jarenlang het gezicht van FC Barcelona, waar de geboren Amsterdammer schitterde op de social media platformen van “Blaugrana“. Toch kwam hij afgelopen zomer terug naar zijn geboortestad en dat is iets waar wij niet om klagen. Zo zien we hem nu vaak op de mediakanalen van Ajax voorbijkomen.

Toch schitterde hij vorig jaar ook al in Nederland toen hij voor de camera van Life After Football kwam. Het bijzondere van de shoot? Het vond plaats in het stadion van SC Cambuur! Een stadion dat met een capaciteit van 10.250 toeschouwers voor de Nederlander even wennen was. Alhoewel, het zijn er maar zo’n 89.000 minder dan Camp Nou!

Aviv Levy geniet in het stadion van SC Cambuur
Aviv Levy is het gezicht van Ajax

Vorige week keken wij in de Dive into Archive-rubriek naar twee voetballers die de strijd aangaan met mentale gezondheid. Hoe ze dat doen? Met hun eigen foundation!