SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Ballon d’Or winnaar op opmerkelijke manier voor de camera

Het is vandaag Bevrijdingsdag. De nationale feestdag waarop de bevrijding van Nederland in 1945 wordt gevierd en er wordt stilgestaan bij de waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten. Dit hoort toch iedereen op de wereld te hebben? Er hoort nergens oorlog te zijn. Helaas is dit wel nog steeds het geval. Eén voorbeeld hiervan is de oorlog tussen Oekraïne en Rusland die nog steeds aan de gang is. Iemand die hier persoonlijk door wordt geraakt is Andriy Shevchenko en speciaal daarom kijken we in onze wekelijks rubriek Dive into Archive terug op een bijzondere shoot met de Oekraïner.

Shevchenko in opmerkelijke fotoshoot Life After Football

Geschreven door: Milan Verleg

Oekraïne op één

Shevchenko stond bekend als een echte fenomeen op het voetbalveld en het kon dan ook niet anders dan dat hij zijn carrière startte in Oekraïne. Hij maakte daarna de overstap naar AC Milan waar hij echt furore maakte, maar kon het niet laten om als Oekraïner zijn carrière af te sluiten bij zijn geliefde Dynamo Kyiv.

Eén week geleden deelde de aanvaller in de Engelse krant The Guardian zijn verhaal over de oorlog in Oekraïne. Hij wil hiermee andere mensen meegeven wat er allemaal aan de hand is. Zo verloor hij meerdere vrienden en had zijn familie het ook erg zwaar. Al vindt hij zelf dat andere mensen het nog veel zwaarder hebben: “Ik mag niet klagen. Ik ken mensen in de frontlinie die het veel zwaarder hebben. Het is zo’n emotioneel jaar geweest voor het hele land. Toen Kiev gebombardeerd werd, was ik daar. Mijn moeder en zus hadden hun tassen al gepakt om te vluchten.”

Ambassadeur UNITED24

Ook vorig jaar werd duidelijk dat de Ballon d’Or graag zijn land wilt helpen. President Volodymyr Zelensky vroeg namelijk aan de voetballegende of hij de allereerste ambassadeur wilde worden van UNITED24. Het officiële inzamelingsplatform van de Oekraïense overheid om geld in te zamelen voor de oorlog. Shevchenko twijfelde hier niet over en was bereid om zelf op eigen initiatief projecten te starten. Zo organiseerden hij onder andere liefdadigheidsevenementen in Londen en Milaan waarmee hij meer dan 800.000 euro heeft opgehaald.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Andriy Shevchenko (@andriyshevchenko)

Dit was niet de eerste keer dat hij hielp voor een foundation. Zo startte hij al eerder zijn eigen stichting: De Andriy Shevchenko Foundation. Hiermee zet hij zich in voor (wees)kinderen met aangeboren afwijkingen en ondersteunt hij de ziekenhuizen in de regio. Je kan dus wel spreken dat de Champions League-winnaar veel maatschappelijk actief is en daar kunnen wij alleen maar respect voor hebben.

Opmerkelijke shoot

Voor ISSUE 16 mochten wij zelf ervaren hoe de Oekraïner is. Hij kwam samen met zijn vrouw Kristin Pazik voor de camera en dat zorgden voor mooie beelden. Alhoewel, het was ook wel een opmerkelijke shoot. Had jij verwacht dat een Ballon d’Or winnaar zo voor de camera zou staan? Wij hadden hem tenminste nog nooit zo meegemaakt, maar dat maakt het misschien alleen maar leuker. We kunnen dan ook niet anders dan de beelden nog één keer tonen.

Shevchenko met zijn vrouw voor de camera
Ballon d'Or winnaar schittert in ISSUE16