SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Shanice van de Sanden: Ik wil elk jaar prijzen winnen

Shanice van de Sanden is on fire.

Zilver op het WK in Frankrijk met het Nederlands elftal, tweemaal op rij winnaar van de Champions League met het beste damesteam ter wereld, Olympique Lyon. Die EK-medaille. Is er nog iets te winnen? Ja, de Fashion Player Award natuurlijk. Life After Football nomineerde de eerste vrouw ooit in de geschiedenis van de trofee en vloog naar Lyon voor een vette reeks foto’s in haar nieuwe thuisstad.

Het verhaal van Van de Sanden klinkt als een grote droom. Voetbal op het hoogste niveau, in Engeland, Frankrijk, in de WK-finale. Twee keer op rij de hoogst haalbare beker voor clubteams. Finales vol beslissende eindpassen.

Ik wil weten of er nog iets te bereiken is. Shanice: “Ja. Ik wil elk jaar prijzen winnen. Ik wil met het Nederlands elftal naar Tokio gaan en daar een Olympische medaille pakken. Als je uiteindelijk prijzen wint, is dat echt verslavend. Je wilt blijven winnen En voor mij persoonlijk: meer goals. Vorig jaar had ik twee assists in de finale, het jaar daarvoor drie assists. Maar meer scoren blijft een doel van mij, met Lyon en het Nederlands elftal. ”

Photos by Merel Daantje

Maar eerst en vooral, toen we Shanice van de Sanden ontmoetten, was ze net terug van een blessure. “Ik ben pas sinds gisteren weer op het veld. Ik ben anderhalve maand geblesseerd geweest. Maar nu voel ik me weer comfortabel, dus ik kijk er gewoon naar uit. Laat de wedstrijden maar komen!”

Shanice kan weer spelen en daarom gaat het verhaal verder …

Lees meer over het verhaal van Shanice van de Sanden in het laatste nummer van Life After Football.