SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Scoor met de VAR

Scoor met de VAR

Het ene moment is het je grootste vriend en niet veel later kan het je grootste vijand zijn, de VAR. Er wordt veel over gezegd en geschreven, maar het feit blijft dat het spel er eerlijker van wordt. Tijdens het huidige EK is er een wel hele speciale actie waardoor Oranjefans blij zijn met een zogenaamd ‘VAR-momentje’. 

Legendarische momenten uit het verleden zouden na de invoering van de VAR heel anders zijn gelopen. Het ‘hand van god’ doelpunt van Diego Armando Maradona tegen Engeland op het WK 1986 zou geannuleerd worden. Nigel de Jong zou in de WK-finale van 2010 met rood van het veld zijn gestuurd na de grove charge op Xabi Alonso. Kortom, de voetbalwereld heeft een haat-liefde verhouding met de videoscheidsrechter.

Procedure

We zitten nog altijd in de oefen-leerfase en beginnen langzaam te wennen aan het fenomeen VAR. De VAR mag maar in een paar bepaalde situaties de scheidsrechter op het veld naar het scherm toe vragen. De videoscheidsrechter mag ingrijpen wanneer er voor een doelpunt een potentiële overtreding of buitenspelval is begaan. Ook bij eventuele strafschop situaties, rode kaart-situaties of wanneer een kaart aan een verkeerde speler wordt toegekend mag de VAR ingrijpen.

Win met de VAR

Laten we de nadruk leggen op de liefdesverklaring tussen het grote publiek en de VAR. KPN heeft een unieke actie in het leven geroepen rond het EK voetbal. Bij ieder VAR-moment van Oranje tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal maak je als KPN klant namelijk kans op een LG Smart TV. Wat je moet doen? Houdt de socials van KPN in de gaten tijdens een ‘VAR-moment’ voor ons Oranje en meld je aan. Zo scoor jij wellicht wel een gloednieuwe televisie! Dat wordt dus juichen geblazen wanneer de Israëlische scheidsrechter Orel Grinfeld tijdens Nederland – Oostenrijk naar zijn oortje grijpt en te horen krijgt dat de Video Assistent Referee naar het discutabele moment gaat kijken. Ook tegen Noord-Macedonië is het niet alleen bij doelpunten juichen geblazen.

Nu we hiervan op de hoogte zijn, gaan we naast doelpunten van onze Oranjeleeuwen hopen op de nodige VAR-momenten tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal op het EK. Wees dus scherp en houd de socials van KPN in de gaten!

#VangDeVAR en win een LG smart TV

Life After Football #69 ligt bijna in de winkels! Houd onze webshop in de gaten en scoor hem direct.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.