SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Bizarre veldconstructie in het nieuwe Santiago Bernabéu!

Real Madrid speelde in speelronde 4 van La Liga voor het eerst in lange tijd een thuiswedstrijd in het eigen Santiago Bernabéu. De thuisploeg sloot het duel als winnaar af door stadgenoot Getafe met 2-1 te verslaan. Jude Bellingham was de held. Het supertalent maakte in vijfde minuut van de extra tijd de winnende goal en mocht zijn doelpunt dus vieren in een spiksplinternieuw stadion. Vier jaar lang werd het stadion gerenoveerd. En nog steeds is het nog niet af, maar in de tussen tijd kan er al wel weer gevoetbald worden.

Santiago Bernabeu

De werkzaamheden zijn begonnen in het afgebroken voetbalseizoen 19-20 in de coronacrisis. Vervolgens is er anderhalf jaar uitgeweken naar het Estadio Alfredo Di Stefano, waar normaal gesproken het tweede elftal en de vrouwen hun wedstrijden spelen. Het stadion biedt plaats aan amper 6.000 toeschouwers.

Nieuwste technieken

Het stadion gaat nu de laatste fase van de renovatie in. In totaal worden de kosten op meer dan 1 miljard euro geschat. Een hele hoop geld, maar dan heb je ook wat! Het Santiago Bernabéu beschikt nu onder meer over een verschuifbaar dak. Verder is het stadion gemoderniseerd waarbij techniek centraal staat met tal van digitale functies, ontspannings- en entertainmentruimtes, restaurants en een winkelcentrum. Ook is er een nieuw 360 graden scorebord en een speciale ruimte voor e-sports gecreëerd. De meest unieke functie springt niet meteen in het oog: er is namelijk een hele bijzondere constructie om het veld te verplaatsen en te onderhouden. Strook voor strook kan het veld afgehaald worden om vervolgens onder het stadion te worden opgeslagen. Bekijk de bizarre constructie hieronder.

Beste stadion ter wereld

Op de website van Real Madrid kwam ook Florentino Pérez, president van de Madrilenen, aan het woord. Volgens Pérez is de eigen stijl van het Santiago Bernabéu behouden gebleven en het stadion een voorbeeld voor de sportwereld en een icoon van de 21ste eeuw. “Het nieuwe stadion zal het decor blijven dat emoties opwekt en die emoties gaan hun stempel drukken op de toekomst van Real Madrid. Het wordt het beste stadion ter wereld wat zal resulteren in dat we aan het eind van deze eeuw opnieuw erkend zullen worden als de beste club van de 21e eeuw. Het wordt een nieuw stadion, erfgoed en een nieuwe bron van trots voor onze leden en fans.”