SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Sambavoetbal met Nike Tiempo Legend 9!

Nike Tiempo

In aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen zijn de grote sportmerken druk bezig om de consument weer te voorzien van een nieuwe lading innovatieve voetbalschoenen. Begin deze week lag de gloednieuwe Tiempo Legend 9 ‘Focus’ van Nike al in de winkels. Deze flitsende schoen brengt de samba naar jouw lokale voetbalvereniging!

We houden allemaal van het Braziliaanse sambavoetbal. Op een speelse manier over het veld dansen met de bal aan de voet, dat is waar we blij van worden. Een van de trendzetters van deze speelstijl is voetballegende Ronaldinho Gaúcho. Of het nu gaat om zijn aanname, traptechniek of acties, alles was mooi aan zijn spel. De Nike Tiempo speelde gedurende zijn carrière een grote rol. De Braziliaan speelde zijn beste wedstrijden met dit schoeisel en kreeg uiteindelijk een eigen gepersonaliseerde variant: de Nike Tiempo 10R. Door de jaren heen heeft Nike haar Tiempo’s door de nieuwste innovaties nog verder kunnen ontwikkelen. Ronaldinho beëindigde een aantal jaar geleden zijn carrière, maar dat betekent niet het einde van het sambavoetbal. Met de nieuwe Tiempo Legend 9 ‘Focus’ dansen we binnenkort namelijk allemaal over onze geliefde grasmat!

Nike Tiempo Legend 9 ‘Focus’

Begin deze maand onthulde Nike zijn nieuwe Tiempo Legend 9. Echter moesten de fanatieke fans van de voetbalschoenenvariant nog even wachten, want sinds deze week ligt de schoen pas in de winkels. Dankzij een opnieuw ontworpen zoolplaat en een verfijnd bovenwerk, kwam de Nike Tiempo Legend 9 ‘Focus’ de markt binnen als een van de lichtste Tiempo’s tot nu toe. Nike heeft zijn nieuwste snufjes toegepast op deze schoen, waardoor het gewicht van de Tiempo 8’s 228g (maat 43) is teruggebracht tot 207g. Daarnaast heeft Nike ervoor gekozen om verhoogde texturen in de schoen aan te brengen, waardoor je nog nauwkeuriger kan dribbelen, passen en schieten.

Het uiterlijk van de Tiempo Legend 9 is ook erg indrukwekkend. De speciale editie ‘Focus’ colourway is namelijk geïnspireerd op de anti-paparazzi kleding die beroemdheden soms dragen om de flits te reflecteren, zodat hun gezichtsdetails verborgen zijn. Aangezien de nieuwste Tiempo in de schijnwerpers wordt gezet, mogen deze reflecterende details uiteraard niet ontbreken. De kenmerkende details van het model van Nike blijven in stand. Wanneer de fotografen tijdens de voorbereiding van het nieuwe voetbalseizoen voor hun flits kiezen, kan het dus zijn dat je de schoen uit het oog verliest. Je bent gewaarschuwd!

 

Life After Football #69 is uit! Koop jouw issue nu hier en lees exclusieve interviews en bekijk fantastische rapportages!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.