SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Ryan Babel: ‘Gaat het iets minder, dan stel je plotseling niets meer voor’

Life After Football Footvolley 2023 is officieel begonnen! In het zonnige Curaçao strijden twaalf (oud-)voetballers in teams van twee om de prestigieuze prijs en één van de deelnemende legends is Ryan Babel. Een goede reden om de aanvaller nog even extra in het zonnetje te zetten. In onze wekelijkse rubriek Dive into Archive blikken we terug op een interview uit 2019.

Ryan Babel

Passie voor muziek

We gaan terug naar 2019. Behalve met een succesvolle comeback in het Nederlands elftal en een verrassende transfer naar de Turkse grootmacht Galatasaray, baarde Ryan Babel vanaf nu ook op muzikaal terrein opzien met zijn eigen label, Underrated Music Group. Babel vertelt dat de passie voor muziek al op jonge leeftijd is ontstaan: ‘ Ik heb een Surinaamse achtergrond en in de tijd dat ik opgroeide in de Bijlmer was Surinaamse muziek heel populair. Zo maakte ik onder meer deel uit van de band Young Ghabiang Boys, waarmee wij optraden tijdens het Kwakoefestival. Op mijn zestiende begon ik ook zelf te rappen en heb ik samengewerkt met Ali B, Lange Frans en Baas B, die destijds aan de top stonden in Nederland.’

De overstap naar Galatasaray werd Babel niet in dank afgenomen door de supporters van zijn oude club Beşiktas, maar de Nederlander focuste zich op iets anders. Hij probeerde zijn voetballoopbaan te combineren met het runnen van een eigen muzieklabel: ‘De voorbije jaren heb ik hard mijn best gedaan een goed team bij elkaar te zoeken van mensen uit Nederland en Amerika die mij kunnen helpen – en dat is gelukt. Het is niet altijd even gemakkelijk om vlot door te werken omdat we verspreid zijn over de hele wereld. Regelmatig telefonisch contact is dus essentieel’.

Ryan Babel
Ryan Babel

Harde realiteit

Babel heeft daarnaast gespeeld bij tal van mooie clubs. Hier heeft hij de harde realiteit van de voetbalwereld ontdekt: ‘Je moet een bepaald leefpatroon aanhouden om succesvol te kunnen zijn binnen de voetballerij. Genoeg rust pakken, goed eten en naast de reguliere trainingen ook extra blijven werken. Daarnaast is het belangrijk je niet gek te laten maken door hoe de buitenwereld je beoordeelt. Doe je het goed, word je de hemel in geprezen. Gaat het iets minder, stel je plotseling niets meer voor. Natuurlijk verdienen wij voetballers veel geld, maar we leiden ook een leven dat niet altijd even leuk is.’

Vorige week keken wij in onze wekelijkse rubriek Dive into Archive naar een andere deelnemende legend van het Footvolley Curaçao 2023: Dirk Kuyt. We blikten terug op een interview uit 2005, het moment dat de aanvaller furore maakt bij Liverpool.