SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Rugnummer 9: Khalid Boulahrouz

Khalid Boulahrouz Chelsea VS Ronaldinho

Sinds het begin van de 20ste eeuw vinden we rugnummers terug op shirts van clubs en nationale elftallen. Vroeger kregen de basisspelers de rugnummers 1 tot en met 11, maar die tijd zijn we al lang voorbij. Elke speler heeft zo zijn voorkeur en wensen. Hierdoor komt het voor dat er hele opmerkelijke rugnummers op de shirts staan. In de negende maand van 2021 wordt rugnummer 9 uitgelicht aan de hand van een speler en zijn verhaal.

De volgende nummer 9 van de lijst is wel een heel verrassende naam, namelijk: Khalid Boulahrouz. Bij de naam Khalid Boulahrouz denk je misschien niet meteen aan een speler die een bal de kruising in jaagt of spelers uitspeelt met oogstrelende acties.

Erin geluisd

Later vertelde de international hoe dat ooit had kunnen gebeuren. Omdat hij laat in de transferperiode werd aangetrokken en er veel haast bij zat om Khalid speelgerechtigd te maken. Chelsea speelde haar eerste wedstrijd al 2 dagen later tegen Middlesbrough. Hij beweert dat de materiaalman van ‘the blues’ hem erin heeft geluisd. Er werd tegen Khalid gezegd door de kitman dat de nummers 9, 46 en 47 alleen nog beschikbaar waren. De Nederlander had tevens geen zin om met zulke hoge nummers te spelen en besloot dan maar te gaan voor rugnummer 9. De toenmalige coach, José Mourinho, kwam even later naar hem toe en vroeg hem waarom hij niet ‘gewoon’ rugnummer 2 had gekozen.

Carrière

De Nederlandse verdediger begon zijn carrière in 2002 bij RKC Waalwijk, waar hij 2 seizoenen heeft gespeeld. Na de 2 seizoenen bij de Waalwijkers verdiende hij in 2004 een contract bij het Duitse Hamburg SV. De fans van Duitse Bundesliga club gaven hem de bijnaam ‘der kannibale’ door zijn agressieve speelwijze. Vanaf augustus 2006 tot en met juni 2008 stond ‘De Kannibaal’ onder contract bij Chelsea FC. Waar de verdediger andere Nederlandse iconen achterna ging, namen zoals, Ruud Gullit en Jimmy Floyd Hasselbaink. Toch kwam hij daar niet verder dan 13 officiële wedstrijden.

Life After Football #69 is uit! Koop jouw issue nu hier en lees exclusieve interviews en bekijk fantastische rapportages!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.