SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Rugnummer 8: Gennaro Gattuso

Rugnummer 8: Gennaro Gattuso

Sinds het begin van de 20ste eeuw vinden we rugnummers terug op shirts van clubs en nationale elftallen. Vroeger kregen de basisspelers de rugnummers 1 tot en met 11, maar die tijd zijn we al lang voorbij. Elke speler heeft zo zijn voorkeur en wensen. Hierdoor komt het voor dat er hele opmerkelijke rugnummers op de shirts staan. In de achtste maand van 2021 wordt rugnummer 8 uitgelicht aan de hand van een speler en zijn verhaal.

Gennaro Ivan Gattuso werd geboren op 9 januari 1978 in Corigliano Calabro, Italië. De spijkerharde, temperamentvolle middenvelder zette zijn eerste stappen in het betaald voetbal bij AC Perugia, waar hij drie seizoenen speelde, waarvan één seizoen in de Serie A. In 1997 verhuisde hij naar Schotland voor een buitenlands avontuur bij Rangers. Het Schotse avontuur was echter maar van korte duur, want ‘Rino’ keerde in 1998 al terug naar zijn vaderland. Hij ging aan de slag bij Salernitana en één jaar later – in 1999 – volgde zijn  droomtransfer naar AC Milan. In Milaan beleefde Gattuso een geweldige periode van ruim dertien jaar. In de herfst van zijn carrière dook de rugnummer 8 de schoolbanken in om het trainersvak te leren. ‘Rino’ sloot zijn actieve carrière als voetballer af bij het Zwitserse Sion, waar hij als speler/trainer fungeerde. Na een aantal mooie Italiaanse avonturen staat trainer Gattuso momenteel open voor een nieuw avontuur.

Bromance

Gedurende zijn carrière bouwde Gennaro Gattuso een hechte band op met Andrea Pirlo. De middenvelders ontmoetten elkaar voor het eerst in Italiaanse jeugdteams en speelden 20 jaar naast elkaar op het veld, waaronder een decennium in Milaan. Met de winst van twee Serie A-titels, twee Champions Leagues, de Coppa Italia, twee Super Cups en het WK voor clubteams schreven ze geschiedenis bij AC Milan. Echter zochten de rugnummer 8 en zijn boezemvriend elkaar buiten het veld ook veelvuldig op. Ze probeerden elkaar altijd voor schut te zetten, echte voetbalhumor. “Rino is altijd mijn favoriete doelwit geweest, met enige afstand bovenaan”, schreef Pirlo in zijn autobiografie. “We konden hem altijd makkelijk opwinden. Dit leidde ertoe dat hij me verschillende keren met een vork heeft geprobeerd te vermoorden.” Gennaro Gattuso kon zijn vurige karakter buiten het veld dus ook niet in bedwang houden!

Life After Football #69 is uit! Koop jouw issue nu hier en lees exclusieve interviews en bekijk fantastische rapportages!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.